Δέκα συλλήψεις κατά τα επεισόδια στην Αθήνα

Σε 10 συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία, κατά τη διάρκεια των μικροεπεισοδίων που σημειώθηκαν την Τετάρτη στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.

Παράλληλα, έγιναν και πέντε προσαγωγές.

Προανάκριση ενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Στα πλαίσια των κινητοποιήσεων πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις ατόμων στην Πλατεία Ομονοίας, την Πλατεία Κλαυθμώνος και στα Προπύλαια και στη συνέχεια πορείες στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας και στην Πλατεία Συντάγματος.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ορισμένοι συγκεντρωμένοι επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις με πέτρες, τεμάχια μαρμάρων, που αποκόλλησαν από διάφορα σημεία, βόμβες μολότωφ και άλλα αντικείμενα, ενώ ορισμένοι μετά την αποχώρηση του μεγαλύτερου μέρους των συγκεντρωθέντων από την Πλατεία Συντάγματος, εισήλθαν στους χώρους εκδοτηρίων και στις αποβάθρες του ΜΕΤΡΟ όπου αφαίρεσαν πυροσβεστήρες και στη συνέχεια εκτόξευαν το περιεχόμενό τους προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με την αστυνομία, από τις επιθέσεις τραυματίσθηκαν δύο αστυνομικοί και ένας ιδιώτης.

Στο μεταξύ, από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε έρευνα, προκειμένου να εξεταστούν καταγγελίες σχετικά με βίαιη συμπεριφορά αστυνομικών σε βάρος ομάδας δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ, σήμερα το απόγευμα στο Σύνταγμα.
Πηγή: skai.gr