Αψογη η διαδικασία της δίκης για 17Ν

Κατά τις εργασίες της τακτικής γενικής συνέλευσης των μελών της Ένωσης Εισαγγελέων και ύστερα από σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων, ενόψει της αυριανής απόφασης του δικαστηρίου, ο κ. Πετσάλνικος, δήλωσε τα εξής:
"Μετά από ακροαματική διαδικασία που, ως γνωστόν, διήρκεσε οκτώ μήνες, μετά από 162 συνεδριάσεις, αναμένεται αύριο η έκδοση της απόφασης.
Αυτό που θα ήθελα να επισημάνω είναι ότι ως Πολιτεία, ως Κυβέρνηση, ως υπουργείο Δικαιοσύνης, είχαμε την ευθύνη και την αρμοδιότητα να διασφαλίσουμε όλες τις προϋποθέσεις μια δίκης που θα διεξήγετο και εκτιμώ ότι διεξήχθη, με εξασφάλιση όλων των προϋποθέσεων μια άψογης διαδικασίας που θα έπρεπε να διασφαλίζει και διασφάλισε τη δυνατότητα της προστασίας των δικαιωμάτων υπεράσπισης των κατηγορουμένων και βέβαια της λειτουργίας όλων των παραγόντων της δίκης. Γι‹ αυτό είχαμε φροντίσει ώστε να υπάρχει η δυνατότητα του λειτουργήματος των συνηγόρων με δυνατότητα μάλιστα και ταυτόχρονα αναλυτικής ενημέρωσης και αυτό το κάνατε εσείς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σε καθημερινή βάση, παρουσιάζοντας μια αναλυτική και εκτεταμένη πληροφόρηση γύρω από τις διαδικασίες της δίκης.
Θεωρώ ότι διασφαλίστηκαν όλες αυτές οι προϋποθέσεις και εκτιμώ ότι αυτό θα είναι κοινή εκτίμηση, κοινή πεποίθεση, ότι υπήρξε μία διαδικασία άψογη με την τήρηση κατά γράμμα, θα έλεγα μέχρι κεραίας, αυτό διαπιστώνουμε όλοι, παρακολουθώντας μέσα από τα ΜΜΕ την εξέλιξη των διαδικασιών, αυτών που προβλέπει το Σύνταγμα, που προβλέπουν οι νόμοι, που προβλέπει η ποινική μας Δικονομία. Και έτσι, από πλευράς διαδικασίας θα έλεγα, η δίκη αυτή αποτελεί μια κατάκτηση του νομικού μας πολιτισμού. Και είναι η απόδειξη ότι στην χώρα μας, στην σημερινή Ελλάδα λειτουργούν άψογα οι θεσμοί.
Είναι αυτονόητο ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν σχολιάζει και δεν πρόκειται να σχολιάσω την όποια απόφαση³.
Σε ερώτηση των εκπροσώπων του Τύπου, αν πρόκειται να μεταφερθούν οι κρατούμενοι ως μέλη της 17 Ν από τις φυλακές Κορυδαλλού, στις φυλακές Λάρισας, ο Πετσάλνικος απάντησε:
«Δεν υπάρχει από πλευράς υπουργείου Δικαιοσύνης καμία απόφαση για μεταγωγές των κατηγορουμένων στις φυλακές Λάρισας».
Πηγή: skai.gr