Αποσύρθηκε από την αγορά τηγάνι με αντικολλητική επίστρωση κινεζικής προέλευσης

Αποσύρθηκε από την ελληνική αγορά, με εντολή του ΕΦΕΤ και ευθύνη της εταιρείας που το διακινούσε, το τηγάνι με αντικολλητική επίστρωση τύπου Wok, το οποίο παρεχόταν ως δώρο με την αγορά συσκευασίας που περιείχε ρύζι μπασμάτι, ρύζι μακρύκοκκο και σάλτσα «Uncle Ben`s» της εταιρείας ΤΡΟΦΕΚΛΕΚΤ Master Foods ΑΕ, κατά την περίοδο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2005.
Ο ΕΦΕΤ συνιστά στο καταναλωτικό κοινό να μη χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο προϊόν, διότι στο πλαίσιο εξέτασης καταγγελίας καταναλωτή, πήρε δείγμα και κατά τον έλεγχο που έγινε από το Γενικό Χημείο του Κράτους, διαπιστώθηκε ότι το τηγάνι αυτού του τύπου είναι ακατάλληλο για χρήση σε τρόφιμα, καθώς κατά την επαφή του με τον προσομοιωτή 10% αιθανόλη παρουσίασε αποχρωματισμό. Ο ΕΦΕΤ ενημέρωσε άμεσα για το αποτέλεσμα του ελέγχου την εταιρεία διακίνησης του προϊόντος και ζήτησε την άμεση ανάκληση της συγκεκριμένης παρτίδας.
Η εταιρεία ΤΡΟΦΕΚΛΕΚΤ Master Foods ΑΕ ενημέρωσε με υπεύθυνη δήλωση του εκπροσώπου της ότι το συγκεκριμένο προϊόν είναι κινεζικής προέλευσης και εισήχθη στη χώρα μας από την εταιρεία «Ι. Ντούβας & Υιός Ο.Ε.». Η εταιρεία προώθησε το προϊόν ως δώρο με την αγορά προϊόντων της. Επιπλέον, δήλωσε ότι το προϊόν αυτό δεν έχει διατεθεί σε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή σε τρίτη χώρα από την ίδια.
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr