Απειλούνται σπίτια στο Κορωπί

Χαμηλή βλάστηση και ξερά χόρτα καίει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου στον οικισμό \'Αγιος Γεώργιος Κορωπίου, κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Επί τόπου βρίσκονται 12 πυροσβεστικά οχήματα με 36 πυροσβέστες, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά σε δασική έκταση στον Άγιο Αθανάσιο Κρυονερίου και υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στη Σαλαμίνα, κοντά σε κατοικημένη περιοχή στο Άγιο Νικόλαο Φανερωμένης. Η φωτιά κατέκαψε μία εξοχική κατοικία.

Στο μεταξύ, την Κυριακή αναμένεται να αφιχθούν τελικά στη χώρα μας τα πρώτα εναέρια μέσα πυρόσβεσης από τη Ρωσία, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Το αεροσκάφος ΒΕ-200 και τα δύο ελικόπτερα ΜΙ-8, αρχικώς, είχε προγραμματιστεί να έρθουν στην Ελλάδα το Σάββατο.

Συλλήψεις για εμπρησμούς. Μετά από μαρτυρίες κατοίκων, το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής άσκησε δίωξη για εμπρησμό από πρόθεση εναντίον ενός 26χρονου και μίας 77χρονης για τις πυρκαγιές στο νομό Αχαΐας, στα Κουνινά και τη Μαμουσιά.

Επίσης στο πλαίσιο του αυτοφώρου, συνελήφθη ένας άντρας για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την περασμένη Τετάρτη σε γεωργική και δασική έκταση στο Δήμο Γόρτυνος του νομού Αρκαδίας.

Ως ύποπτος για εμπρησμό συνελήφθη ένας 27χρονος στη Θεσσαλονίκη. Προηγήθηκε καταγγελία υπαλλήλου του Δήμου Λαχανά ότι περιφερόταν στη χωματερή της Δορκάδας κρατώντας πανί και αναπτήρα.
Πηγή: skai.gr