Εμβολιασμοί και με Pfizer-Moderna για τους 18-29 - Ανοίγουν τις επόμενες ημέρες

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν τα διατίθενται για νέους ηλικίας 18 έως 29 ετών και τα εμβόλια των εταιριών της Pfizer  και της Moderna, καθώς έως τώρα μπορούν να κλείνουν ραντεβού μόνο για το μονοδοσικό σκεύασμα της Johnson & Johnson.

Από το υπουργείο Υγείας διευκρινίστηκε ότι δεν έχει ακόμη οριστεί η ακριβής ημερομηνία ανοίγματος της πλατφόρμας των ραντεβού.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργο Γεωργαντά μέχρι στιγμής και λόγω της έλλειψης του μονοδοσικού με το οποίο ξεκίνησε ο εμβολιασμός τους, έχουν εμβολιαστεί περίπου 65.000 νέοι αν και έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον πολλοί περισσότεροι.

Για το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Covid που ξεκίνησε από χθες να λειτουργεί στη χώρα μας, ο κ. Γεωργαντάς δήλωσε στον ANT1 πως ήδη το έχουν εκδώσει περισσότεροι από 81.000 πολίτες μέχρι χθες το βράδυ. Για κάποια λάθη που υπήρξαν ως προς τον τύπο του εμβολίου έχουν ήδη διορθωθεί και όσοι τα εντόπισαν μπορούν να τυπώσουν το νέο διορθωμένο πιστοποιητικό.

Σε ότι αφορά τον εμβολιασμό όσων ήδη έχουν νοσήσει, ο κ. Γεωργαντάς είπε ότι σε όσους έχουν ήδη κάνει την πρώτη δόση, θα έρθει sms με το οποίο θα ακυρώνεται το ραντεβού για την δεύτερη, ενώ σε όσους δεν έχουν κάνει ακόμα κανένα εμβόλιο, αλλά έχουν κλείσε ραντεβού, θα έρθει επίσης μήνυμα ακύρωσης και θα εμβολιαστούν αφού περάσουν 6 μήνες από τότε που νόσησαν.

 

Πηγή: skai.gr