Αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων από Star και Alpha για τις τηλεοπτικές άδειες

Αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων του καναλιού Star κατά της συμμετοχής του εργολάβου Καλογρίτσα στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, αλλά και του σταθμού Alpha εναντίον άλλων υποψήφιων σχημάτων θυροκολλήθηκαν το πρωί στην είσοδο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, ενώ συνεχίζεται η διαδικασία της δημοπρασίας που άρχισε το πρωί της Τρίτης.

Όπως δήλωσαν στον ΣΚΑΪ οι δικηγόροι των δύο καναλιών, σήμερα ήταν η τελευταία μέρα επίδοσης των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων, οι οποίες έχουν προσδιοριστεί να συζητηθούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας στις 16 Σεπτεμβρίου.

Οι θυροκολλημένες αιτήσεις παραλήφθηκαν από έναν αστυνομικό.

Πληροφορίες και δημοσιεύματα αναφέρουν οτι «κλείδωσε» νωρίς τα ξημερώματα και η δεύτερη τηλεοπτική άδεια πανελλαδικής εμβέλειας. Μετά από διάλειμμα λίγων ωρών ξεκούρασης έχει ξεκινήσει η διαδικασία για τις επόμενες δύο.

Η ολοκληρωση της δημοπρασίας αναμένεται σήμερα το απόγευμα η αργά το βράδυ.

Ο νομικός σύμβουλος του Star, καθηγητής Πάνος Λαζαράτος δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι κακώς έγινε δεκτή η εγγυητική επιστολή Καλογρίτσα γιατί το χρονικό όριο που προβλέπει ο νόμος για την κατάθεσή της είναι στις 15:00 μετά το μεσημέρι, κι όχι στις 19:00 το απόγευμα, όπως γνωμάτευσε ο δικηγόρος του Δημοσίου Γιάννης Ματζουράνης.

Ο προσδιορισμός των τηλεοπτικών αδειών σε τέσσερις με όρους αγοράς, κι όχι με όρους ενημέρωσης και πλουραλισμού, προσκρούει στο Σύνταγμα δήλωσε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Σωτηρέλης.

Η κυβέρνηση περιορίζει τις άδειες σε τέσσερις ενώ η ψηφιακή πλατφόρμα δίνει περισσότερες δυνατότητες λειτουργίας καναλιών, προσέθεσε.
Πηγή: skai.gr