Παρέμβαση ΣΕΠΕ για κρίση

Δέσμη μέτρων για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν λόγω του λόγω της οικονομικής κρίσης ζητεί άμεσα ο ΣΕΠΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας) με σχετικό του υπόμνημα.

Το υπόμνημα απεστάλη προς τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τον Διοικητή της ΤτΕ, τον πρόεδρο της ΕΚΤ και τον πρόεδρο της ΕΕΤ.

Στο υπόμνημα, ο ΣΕΠΕ επισημαίνει την επιτακτική ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων και δράσεων από την κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για "διάψευση των προσδοκιών που καλλιεργήθηκαν με το σχέδιο ενίσχυσης των τραπεζών".

"Η ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος από τον κρατικό προϋπολογισμό δεν έχει αποφέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα για την επιχειρηματική κοινότητα" αναφέρεται.

Στην παρέμβασή του ο ΣΕΠΕ προτείνει σειρά μέτρων που περιλαμβάνουν: άμεση ενεργοποίηση των χρηματοδοτήσεων μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ) και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), αποδοχή ως εγγύηση οποιασδήποτε μορφής γεγενημένων απαιτήσεων και υπογεγραμμένων συμβάσεων του Ελληνικού Δημοσίου και των εποπτευομένων φορέων του και χρηματοδότηση της ένταξης των επιχειρήσεων στην αυτόματη περαίωση των φορολογικών τους υποθέσεων.

"Είναι, πλέον, επιβεβλημένο η κυβέρνηση να αναλάβει ουσιαστικές πρωτοβουλίες, ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα και η ανάπτυξη του κλάδου ως κλειδί για την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση και την στασιμότητα" τονίζει ο ΣΕΠΕ.
Πηγή: skai.gr