Κύμα προσφορών για φθηνές διακοπές

Κύμα προσφορών για φθηνές διακοπές
Με προσφορές και μειώσεις τιμών έως και 30% προσπαθούν οι ξενοδόχοι τουριστικών προορισμών, όπως στη Ρόδο, την Πάρο, την Κρήτη, να ελαχιστοποιήσουν τις ζημιές από την οικονομική κρίση, όπως προκύπτει από ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, παρότι ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων προειδοποιεί ότι μία τόσο μεγάλη μείωση των τιμών θα είχε τραγικές συνέπειες για τον κλάδο.

Εξαιρετικές, εξάλλου, είναι και οι προσφορές και στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια (μπορούν να φτάσουν ακόμα και το 50%), όπως βεβαιώνουν οι υπεύθυνοι των ακτοπλοϊκών εταιριών, αρκεί –όπως τονίζουν οι επιβάτες να κινηθούν εγκαίρως. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, υπάρχει δυνατότητα να ταξιδέψει κάποιος στην Κρήτη με καμπίνα με 19 ευρώ τη διαδρομή, ενώ 29 ευρώ κοστίζει το φθηνότερο εισιτήριο για Σάμο, Μυτιλήνη, Ικαρία σε κάθισμα αεροπορικού τύπου. Εισιτήρια με 10 ευρώ διατίθενται επίσης για Κυκλάδες.

Οι τελευταίες εκτιμήσεις του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κάνουν λόγο για μείωση της τάξης του 20% στις αφίξεις τουριστών στη χώρα μας φέτος, γεγονός που μεταφράζεται σε απώλεια τριών εκατομμυρίων τουριστών και παράλληλη μείωση εσόδων κατά 2,3 δισ. ευρώ. Για το λόγο αυτό ο Σύνδεσμος ζητά από τον υπουργό Οικονομίας μείωση 3% του ΦΠΑ στις τουριστικές επιχειρήσεις και μείωση κατά 75% του σπατόσημου.

Στη Χαλκιδική, οι τουριστικοί πράκτορες εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι και εκτιμούν ότι παρά την πτώση κατά 10% στις προκρατήσεις, σε σχέση με το 2008, όσο περνά ο καιρός ο απώλειες θα μειώνονται. Επιπλέον, κατά τις ημέρες του Πάσχα οι τουριστικοί πράκτορες στη Χαλκιδική αναμένουν σημαντική εισροή ρώσων τουριστών, οι οποίοι έρχονται για να επισκεφθούν μνημεία της Ορθοδοξίας στην περιοχή, όπως το Άγιον Όρος. Εντός του επομένου δεκαημέρου, εξάλλου, ξεκινούν οι αφίξεις των 10.000 αυστριακών συνταξιούχων, που επέλεξαν συγκεκριμένο ξενοδοχείο της Χαλκιδικής, για την πραγματοποίηση της ανοιξιάτικης εκδρομής της Ένωσής τους.
Πηγή: skai.gr