Η κρίση χτυπά την πόρτα μας

Δεν είναι δυνατόν να μείνει αλώβητη από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση η ελληνική οικονομία, με επιχειρήσεις και πολίτες να ανησυχούν όλο και περισσότερο για τις συνέπειές της σε σειρά παραγωγικών δραστηριοτήτων.

Μία στις τρείς επιχειρήσεις στον Πειραιά εκτιμάται ότι θα αντιμετωπίσει πρόβλημα ρευστότητας το χειμώνα, ενώ μία στις δύο θα καθυστερήσει τις πληρωμές των υπάλληλων της.

Επίσης, προβλέπεται μείωση της κίνησης των ξένων τουριστών προς στη χώρα μας έως και 10% ενώ και οι έλληνες αναμένεται να περιορίσουν

src=http://www.admin.skai.gr/upload_files/Image/Grafika%20telika/BIGdiavasteakomamikrofinal.png
• • src=http://www.admin.skai.gr/upload_files/Image/Grafikoulia/BIGdeiteolo1.png
τις μετακινήσεις τους στο εξωτερικό 20 έως 30%.

Πάνω από 150 χιλιάδες υπολογίζονται τα αδιάθετα σπίτια στην Αττική, ενώ κατασκευαστές και κτηματομεσίτες προχωρούν σε προσφορές για να δελεάσουν τους αγοραστές.

Έμποροι επαγγελματίες και βιοτέχνες ζητούν από τις τράπεζες να διαθέσουν τα 28 δισεκατομμύρια ευρώ της κρατικής ενίσχυσης στην αγορά προκειμένου να περιοριστούν οι συνέπειες από την κρίση και να μην υπάρξει στασιμότητα στην αγορά.

Σημειώνεται ότι μια από τις χειρότερες συνεδριάσεις στην ιστορία του Χρηματιστηρίου Αθηνών ήταν αυτή
Ο γενικός δείκτης βρέθηκε σε κάποιο σημείο της συνεδρίασης να χάνει ακόμη και με 15%, για να περιορίσει τελικά τις απώλειες του και να κλείσει με πτώση 9,71% στις 1.728 μονάδες.

Πηγή: skai.gr