Στην εξαγορά πέντε εμβληματικών ξενοδοχειακών μονάδων στην Ελλάδα, κόστους 178.6 εκατ. ευρώ (enterprise value) προχώρησε επισήμως το αμερικανικό επενδυτικό κεφάλαιο Blackstone Real Estate Partners Europe (Blackstone).


Όπως ανακοίνωσε η Blackstone έχει έρθει σε συμφωνία με την Louis Group, έναν από τους κορυφαίους ξενοδοχειακούς ομίλους, για πέντε ξενοδοχειακές μονάδες που βρίσκονται σε Ελληνικά νησιά, από τις οποίες δύο βρίσκονται στην Κέρκυρα (Corcyra Beach και Grand Hotel), δύο στη Ζάκυνθο (Zante Beach και Plagos Beach) και μία στην Κρήτη (Creta Princess). Συνολικά διαθέτουν δυναμικότητα 1.464 δωματίων. 


Τα ξενοδοχεία θα συνεχίσει να διαχειρίζεται η Louis Group υπό την διοίκηση της HIP, εταιρείας hospitality, ιδιοκτησίας κεφαλαίων που διαχειρίζεται η Blackstone. Η HIP είναι ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης ξενοδοχείων στη Νότια Ευρώπη και με την εξαγορά αυτή επεκτείνει το δίκτυό της και στην Ελλάδα.


Μέσω της HIP, η Blackstone θα επενδύσει επιπλέον κεφάλαια για την ανακαίνιση και την επανατοποθέτηση στην αγορά των ξενοδοχείων.


Η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται στις συνήθης εγκρίσεις από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.


Ο Τζέιμς Σεπάλα, επικεφαλής του τμήματος European Real Estate στη Blackstone, τόνισε ότι «η Ελλάδα είναι ένας εξαιρετικός προορισμός, με απίστευτη ιστορία, θαυμάσιο καιρό και συνεχώς βελτιούμενη συνδεσιμότητα με τον υπόλοιπο κόσμο. Είμαστε ενθουσιασμένοι που επενδύουμε στην Ελλάδα, βοηθώντας τη χώρα να διατηρήσει τη θέση της ως ένας κορυφαίος παγκόσμιος τουριστικός προορισμός και να προωθήσει την οικονομική της ανάπτυξη». «Αυτή η συναλλαγή αντανακλά την εμπιστοσύνη μας στο επενδυτικό περιβάλλον της Ελλάδας και ευελπιστούμε σε περαιτέρω επενδύσεις» πρόσθεσε ο κ Σεπάλα.


Από την πλευρά του, ο Κωστάκης Λοΐζου, πρόεδρος της Louis Group σημείωσε: «είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε αυτή τη συναλλαγή με τη Blackstone. Ο μετασχηματισμός αυτών των ξενοδοχείων θα δώσει ώθηση στον Ελληνικό τουρισμό και προσβλέπουμε στη συνεργασία μας και με την Blackstone και με την HIP για να επαυξήσουμε την ποιότητα της συνολικής εμπειρίας για τους πελάτες αυτών των ξενοδοχειακών μονάδων».


Όπως αναφέρει η Καθημερινή, η Blackstone είναι ένα από τα μεγαλύτερα αμερικανικά private equity funds, με τα συνολικά κεφάλαια υπό τη διαχείρισή της να ανέρχονται στα τέλη Ιουνίου του 2019 στα 545 δισ. δολ., αυξημένα κατά 151 δισεκατομμύρια από τον Ιούνιο του 2018. Η Blackstone μόλις προχθές Δευτέρα ανακοίνωσε πως άντλησε από επενδυτές επιπλέον 20,5 δισ. δολ. για το νέο της όχημα, το Blackstone Real Estate Partners IX, ένα από τα υψηλότερα ποσά που έχουν συγκεντρωθεί για επενδύσεις σε ακίνητα παγκοσμίως.
 

Πηγή: skai.gr