Ελληνική αποστολή στα Εμιράτα

Επιχειρηματική αποστολή στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, υπό την υπουργό Εξωτερικών Ν. Μπακογιάννη, συνοδευόμενη από τον υφυπουργό Εξωτερικών Ε. Στυλιανίδη,αναχωρεί την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, με τη συμμετοχή 93 επιχειρήσεων και θεσμικών φορέων της πολιτείας και της αγοράς, στο πλαίσιο του ανοίγματος της οικονομικής διπλωματίας προς τις αραβικές χώρες.

Η επίσκεψη στα ΗΑΕ, τρεις μήνες μετά απ’ αυτήν του Προέδρου της Δημοκρατίας και αυτή τη φορά με επικεφαλής την υπουργό Εξωτερικών, σηματοδοτεί την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνει η ελληνική διπλωματία στη διεύρυνση των διμερών οικονομικών σχέσεων με τη χώρα αυτή,η οποία αποτελεί διεθνές εμπορικό και επενδυτικό κέντρο και στην οποία είναι ήδη εδραιωμένη η ελληνική επιχειρηματική παρουσία.

Σε ομιλία με την ευκαιρία της αποστολής,ο Ευριπίδης Στυλιανίδης αναφέρει ότι στη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψης με σταθμούς τα δύο εμιράτα,του Αμπού Ντάμπι και του Ντουμπάι, θα πραγματοποιηθούν πολιτικές επαφές υψηλού επιπέδου,δύο επιχειρηματικά συνέδρια-ένα σε κάθε πόλη-και 400 συναντήσεις μεταξύ των ελλήνων και των εντοπίων επιχειρηματιών.

Στόχοι της επιχειρηματικής αποστολής,σύμφωνα με τον υφυπουργό των Εξωτερικών,είναι η αύξηση των ελληνικών εξαγωγών, οι οποίες κινούνται σε ένα θετικό ισοζύγιο για την Ελλάδα, αλλά έχουν μεγάλα περιθώρια ανόδου,η ενθάρρυνση των κοινοπραξιών με αραβικά κεφάλαια και η προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα, προβαλλόμενη πλέον ως περιφερειακό επιχειρηματικό και εμπορικό κέντρο της περιοχής των Βαλκανίων, της Μ. Θάλασσας και της Α. Μεσογείου.

Πηγή: skai.gr