Κλείσιμο

Έκλεισε χωρίς κατηγορίες η έρευνα σε βάρος του νέου προέδρου του Eurogroup

Έκλεισε, χωρίς την απαγγελία οποιασδήποτε κατηγορίας, η έρευνα σε βάρος του υπουργού Οικονομικών της Πορτογαλίας και προέδρου του Eurogroup Μάριο Σεντένο, ο οποίος φερόταν να έχει εμπλακεί σε σκάνδαλο δωροληψίας.

Η έρευνα διατάχθηκε μετά από δημοσιεύματα στον πορτογαλικό Τύπο που ήθελαν τον κ. Σεντένο να έχει προσφέρει προνομιακή φορολογική μεταχείριση σε συγγενή του προέδρου της ποδοσφαιρικής ομάδας Benfica, με αντάλλαγμα δύο εισιτήρια πολυτελείας σε αγώνα του συλλόγου.

Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία της Λισσαβόνας, η έρευνα κατέδειξε πως οι ενέργειες του κ. Σεντένο ήταν καθόλα νόμιμες και πρέπουσες τόσο πολιτικά όσο και κοινωνικά. Η υπόθεση είχε λάβει διαστάσεις το Σαββατοκύριακο, όταν αποκαλύφθηκε πως η Αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στο πορτογαλικό ΥΠΟΙΚ για τη συγκέντρωση στοιχείων.

Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα είχε εξ αρχής απορρίψει τις καταγγελίες σε βάρος του κ. Κόστα ως «γελοιότητες».

Το υπουργείο Οικονομικών από την πλευρά του είχε αρνηθεί κάθε έκνομη συμπεριφορά, τονίζοντας ότι βάσει των κυβερνητικών κανόνων ασφαλείας ο κ. Σεντένο ήταν υποχρεωμένος να αποκτήσει εισιτήρια για θέσεις πολυτελείας.

Το υπουργείο είχε επίσης τονίσει ότι ούτως ή άλλως δεν έχει αρμοδιότητα στην φορολογική μεταχείριση εταιρειών.
Πηγή: skai.gr