Δυσαρέσκεια Παπαθανασίου για τις τράπεζες

"Δεν ωραιοποιούμε τα πράγματα, αλλά δεν έχει έρθει και η ολοκληρωτική καταστροφή. Δεν είναι ωραίο να καταστροφολογούμε και είναι προς όφελος της χώρας να βάλουμε τάξη στα δημόσια οικονομικά". Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομίας αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, κατά την επίσκεψή του στην Τρίπολη όπου συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Νίκο Αγγελόπουλο.

Ο κ. Παπαθανασίου επανέλαβε στους παραγωγικούς φορείς ότι η χώρα μας έχει αντισταθεί καλύτερα από τις υπόλοιπες χώρες και τόνισε ότι δεν είναι ευχαριστημένος από τις τράπεζες, οι οποίες – όπως είπε - , δεν ανταποκρίνονται όσο θα θέλαμε και αυτό γίνεται γιατί δεν λειτουργεί η διατραπεζική αγορά.

Ο υπουργός Οικονομίας επισήμανε πως η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στους στόχους της, που είναι η τάξη στα οικονομικά, η βοήθεια στην πραγματική οικονομία στα πλαίσια των δυνατοτήτων και η παρέμβαση και βοήθεια στους οικονομικά ασθενέστερους και σ΄ αυτούς που πλήττονται περισσότερο.

Τέλος, ο υπουργός Οικονομίας συνεχάρη τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Νίκο Αγγελόπουλο γιατί, όπως τόνισε, η Περιφέρεια είναι στις πρώτες θέσεις σε απορροφητικότητα στο Γ΄ ΚΠΣ και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι "δεν χάθηκε ούτε ένα ευρώ". Ο υπουργός πρόσθεσε ότι σκοπίμως είχαμε κρατήσει κλειστό το ΕΣΠΑ για να μην υπάρξουν απώλειες από το Γ΄ΚΠΣ και τώρα ξεκινάμε το ΕΣΠΑ με πολύ μεγάλη ένταση.
Πηγή: skai.gr