Κλείσιμο

Συμφωνία με τρόικα για την αξία πλειστηριασμού κατασχεμένων ακινήτων

Στα 2/3 της αντικειμενικής αξίας σε πρώτη φάση και στο 1/2 της αντικειμενικής σε περίπτωσης έλλειψης ενδιαφέροντος από την αγορά θα «βγαίνουν στο σφυρί» τα κατασχεμένα ακίνητα, σύμφωνα με τις αλλαγές στον κώδικα πολιτικής δικονομίας που συμφώνησε σήμερα Τρίτη η κυβέρνηση με την τρόικα.

Όπως τόνισε υψηλόβαθμο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου, μετά την τελευταία συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών για την πρώτη φάση της αξιολόγησης, ανοικτή παραμένει η ρύθμιση για τα επιχειρηματικά χρέη, ενώ οι εκπρόσωποι της τριμερούς εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για το πρωτογενές πλεόνασμα που ενεγράφη στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2015.

Η τρόικα αναμένεται να επιστρέψει μετά την ολοκλήρωση των τεστ αντοχής των συστημικών ευρωπαϊκών τραπεζών, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένεται να δημοσιοποιηθούν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στις 26 Οκτωβρίου.

Από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε ότι αρκούν «μόνο πέντε ημέρες» για να καταστραφούν τα πάντα και να επιστρέψουμε στο 2009.

Ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης θα ταξιδέψει στην Ουάσιγκτον τα ξημερώματα του Σαββάτου καθώς την Κυριακή στις 12:15 ώρα Ουάσινγκτον (19:15 ώρα Ελλάδος) θα συναντηθεί με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, στο πλαίσιο της εξαμηνιαίας Συνόδου ΔΝΤ-Παγκόσμιας Τράπεζας.

Εκτός από τον κ. Χαρδούβελη και τους συνεργάτες του, στην Ουάσινγκτον θα βρεθούν ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας και ο βουλευτής και τομεάρχη Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης.
Πηγή: Νίκος Φιλιππίδης, Newsdesk ΣΚΑΪ