Ντράγκι: Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να διασωθεί το ευρώ (vid)

Την αποφασιστικότητά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να πράξει ό,τι απαιτείται για τη διάσωση του ευρώ, εντός του πλαισίου που καθορίζεται από το καταστατικό της, επισημαίνει ο επικεφαλής της Τράπεζας Μάριο Ντράγκι σε βιντεοσκοπημένη συνέντευξη που δόθηκε στη δημοσιότητα από τους Financial Times.

«Εντός του πλαισίου του καταστατικού της, η ΕΚΤ είναι έτοιμη να κάνει οτιδήποτε χρειαστεί για να διαφυλάξει το ευρώ. Και πιστέψτε με, θα είναι αρκετό» δηλώνει.

Πάντως, ο πρόεδρος της ΕΚΤ καλεί τα κράτη να μην χαλαρώσουν τις προσπάθειές τους. «Η εγκατάλειψη των πολιτικών λιτότητας, όπως ορισμένοι προτείνουν, θα έχει ως αποτέλεσμα την ακύρωση των τεράστιων θυσιών που έχουν γίνει από τους ευρωπαίους πολίτες» σημειώνει.

«Οι χώρες με υψηλό χρέος και έλλειμμα θα πρέπει να κατανοήσουν ότι από καιρό έχουν χάσει την κυριαρχία επί της οικονομικής τους πολιτικής σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο. Η συνεργασία στο πλαίσιο μίας ένωσης προσανατολισμένης προς την σταθερότητα σημαίνει στην πραγματικότητα ανάκληση της κυριαρχίας» επισημαίνει ο «ισχυρός άνδρας» της ΕΚΤ.

Οι Financial Times ανακήρυξαν
«πρόσωπο της χρονιάς» τον Μάριο Ντράγκι για τη σημαντική του συμβολή στην εξομάλυνση των αντιδράσεων των αγορών για τα τεκταινόμενα στην Ευρωζώνη διατηρώντας παράλληλα τον θεσμικό ρόλο της Τράπεζας ως εγγυητή της σταθερότητας των τιμών.

Την Πέμπτη ο Μάριο Ντράγκι χαιρέτισε τη συμφωνία για την ενιαία εποπτεία των τραπεζών στη ζώνη του ευρώ, δηλώνοντας ότι θα συμβάλει «στην σταθερή οικονομική και νομισματική ένωση και στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης».


Πηγή: skai.gr