ΟRF: Ο Γιουνκέρ θέτει τον πήχη για το αθηναϊκό «κούρεμα» ψηλότερα

Δείτε τη δήλωση Γιούνκερ ΕΔΩ

Θα πρέπει «με κάθε τρόπο να αποτραπεί» η χρεοκοπία χώρας μέλους της Ευρωζώνης είπε ο πρόεδρος του Εurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ σε εκπομπή της αυστριακή κρατικής τηλεόρασης ORF. «Δεν θα πρέπει να δημιουργηθεί ο κίνδυνος μίας μετάδοσης του προβλήματος σε άλλη χώρα μέλος» είπε.

Στο ερώτημα ότι στη συνοδό κορυφής της 21ης Ιουλίου αποφασίστηκε κούρεμα 21% (σ.σ: του ελληνικού χρέους) και τώρα μιλάμε για ένα κούρεμα 50 έως 60%, ο Γιούνκερ είπε: «Μιλάμε για περισσότερο».

«Δεν αποκλείει ένα μεγαλύτερο κούρεμα, δεν θα πρέπει όμως να θεωρήσει κανείς ότι αυτό είναι αρκετό» σχολιάζει το ORF.

Κατά του υπερβολικού κουρέματος του ελληνικού χρέους δήλωσε ο στενός σύμβουλος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά Χρύσανθος Λαζαρίδης σε συνέντευξη του στους Νέους Φακέλους.

Το γαλλογερμανικό σχέδιο για την επίλυση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη θα κατατεθεί πριν από τη σύνοδο κορυφής των G20 στις αρχές Νοεμβρίου, διαβεβαίωσε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί τον Αμερικανό ομόλογό του σε τηλεφωνική τους επικοινωνία.

Την απόφασή του να συγκαλέσει τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και της Ευρωζώνης την Κυριακή 23 Οκτωβρίου ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρομπέϊ με μήνυμά του μέσω «Twitter».
Πηγή: skai.gr