Κλείσιμο

Αντιπαράθεση μετά τις δηλώσεις της τρόικας

Αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις στελεχών της τρόικας αλλά και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

Η τρόικα με τις ανακοινώσεις της ξέφυγε από τα όρια. Καλώς έγινε η ανακοίνωση της κυβέρνησης καθώς έπρεπε να σταλεί ένα μήνυμα, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης.

Σημείωσε πως το θέμα των αποκρατικοποιήσεων και της ακίνητης περιουσίας συζητούνται στα υπουργικά συμβούλια, ανταλλάσσονται απόψεις και ιδέες στο πλαίσιο της διαχείρισης του δημοσίου χρέους και της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας.

Ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει καταλήξει σε συγκεκριμένες αποφάσεις και επισήμανε πως η ουσία για την κυβέρνηση είναι να αξιοποιήσει και να μην ξεπουλήσει.

Ο κ. Μπεγλίτης είπε επίσης πως η κυβέρνηση μελετά όλα τα ενδεχόμενα και στόχος της είναι η θεσμική θωράκιση της διαδικασίας.Ο κ. Μπεγλίτης ζήτησε συναίνεση και διάλογο ώστε η κυβέρνηση να προχωρήσει στις τομές και αλλαγές.

Από την πλευρά του ο Χρήστος Σταϊκούρας, αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ, καταλόγισε βαρύτατες ευθύνες στον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Επέκρινε την κυβέρνηση ότι δεν έχει κάνει τίποτα για τις αποκρατικοποιήσεις και την εκποίηση της περιουσίας του δημοσίου.

Εμφανίστηκε προβληματισμένος από την διαδικασία και της δηλώσεις της τρόικας, για το πως –όπως είπε χαρακτηριστικά- «βλέπουν να βγαίνουν αυτά τα 50 δισεκατομμύρια». Είπε επίσης πως η ΝΔ δεν θα συναινέσει σε τέτοια περιοριστικά μέτρα.

Υπαλλήλους χαρακτήρισε την τρόικα η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου μιλώντας στο ΣΚΑΪ. «Δεν μπορεί να γίνει ανεκτή μία τέτοια συμπεριφορά τόνισε για την συνέντευξη Τύπου της τριμερούς.


Πηγή: skai.gr