Ανακοινώθηκαν οι τιμές των εισιτηρίων του προαστιακού

Συγκεκριμένα η απλή διαδρομή θα κοστίζει 8 ευρώ, ενώ στο εισιτήριο για το Αεροδρόμιο με επιστροφή (εντός 48 ωρών) θα γίνεται έκπτωση 25% και θα κοστίζει 12 ευρώ. Οι νέοι κάτω των 18 ετών, οι φοιτητές, τα άτομα με ειδικές ανάγκες και οι ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών θα έχουν έκπτωση 50%, άρα το εισιτήριο απλής διαδρομής θα κοστίζει 4 ευρώ.
Έκπτωση 25% θα έχουν και τα οικογενειακά εισιτήρια δύο ατόμων, γεγονός που σημαίνει ότι η αξία του θα είναι 6 ευρώ, ενώ για οικογενειακά εισιτήρια τριών ατόμων και πάνω η αξία του εισιτηρίου θα είναι 5 ευρώ.
Για τους εργαζόμενους στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών θα ισχύει ειδική κάρτα αξίας 120 ευρώ το μήνα, γεγονός που πρακτικά σημαίνει ότι η απλή διαδρομή θα κοστίζει 2,73 ευρώ, γίνεται δηλαδή έκπτωση 65,9%. Στους υπόλοιπους πολίτες που επιθυμούν να αγοράσουν μηνιαία κάρτα στη διαδρομή Αθήνα- Αεροδρόμιο, θα γίνεται έκπτωση 46%, δηλαδή η απλή διαδρομή από 8 ευρώ θα κοστίζει 4,32 ευρώ.
Έκπτωση από 5 έως 15% θα ισχύει για την αγορά μακράς διάρκειας καρτών από εταιρίες, ανάλογα με τον αριθμό, ενώ έκπτωση μέχρι 40% θα γίνεται για την αφορά καρνέ εισιτηρίων, ανάλογα με τον αριθμό. Τέλος, έκπτωση από 43 έως 47% γίνεται για τις μηνιαίες κάρτες στις διαδρομές Αθήνα-Δουκίσσης Πλακεντίας και Αθήνα-Κορωπί αντίστοιχα.
Υπενθυμίζεται ότι τα δρομολόγια του Προαστιακού αναμένεται να αρχίσουν την προσεχή εβδομάδα, οπότε θα ξεκινήσουν και τα δρομολόγια του Μετρό στη διαδρομή Σύνταγμα-Αεροδρόμιο.
Πηγή: skai.gr