Τα 3 πιο συχνά λάθη που κάνεις με τα μαλλιά σου και πώς να τα διορθώσεις

Ενημερώνεσαι για τις νέες τάσεις και τα καινούργια προϊόντα της αγοράς και παρακολουθείς videos με tutorials και συμβουλές για το πώς να περιποιείσαι σωστά τα μαλλιά σου. Μετά από όλη αυτή την ενασχόληση και την προσπάθεια, υπάρχει περιθώριο λάθους; Παρόλο που συχνά κάτι που μπορεί να λειτουργεί για εσένα δεν θα λειτουργήσει για κάποια άλλη, υπάρχουν τρεις βασικές παγίδες σχετικά με την περιποίηση των μαλλιών στις οποίες πέφτουν ακόμα και οι πιο beauty obsessed.

Γι’ αυτό και παρακάτω παρουσιάζουμε τα τρία συχνότερα λάθη που κάνουμε στην περιποίηση των μαλλιών μαζί με απλούς τρόπους και συμβουλές για να τα διορθώσεις.

Δεν τα προστατεύεις από τη θερμότητα
Σίγουρα έχεις ακούσει ότι η θερμότητα και τα εργαλεία styling φθείρουν τα μαλλιά. Πόσες φορές όμως έχεις χρησιμοποιήσει κάποιο προϊόν θερμοπροστασίας; Αυτή η φαινομενικά μικρή αμέλεια καθώς στεγνώσεις ή κάνεις styling στα μαλλιά σου τα φθείρει επιφανειακά αλλά και βαθύτερα. Επιφανειακά, η θερμότητα σπάει τις τρίχες, αποδυναμώνοντας τα μαλλιά. Βαθύτερα, τα αρνητικά αποτελέσματα είναι ακόμη εντονότερα αφού η θερμότητα διασπά τους δεσμούς κεράτινης της τρίχας για να αλλάξει το σχήμα των μαλλιών σε ίσιο/σγουρό/κλπ. Με τον καιρό, αυτό μειώνει την ακεραιότητα των δεσμών της τρίχας. Γι’ αυτό και πολλοί κομμωτές θεωρούν τη θερμότητα πιο βλαβερή από τη βαφή.

Ποια είναι όμως η λύση; Να προμηθευτείς το συντομότερο ένα προϊόν θερμοπροστασίας. Αφού το αγοράσεις το επόμενο βήμα είναι να θυμάσαι να το εφαρμόζεις σε όλο το μήκος των μαλλιών πριν το πιστολάκι ή το εργαλείο styling. Η χρήση ενός προϊόντος θερμοπροστασίας είναι απαραίτητη καθώς αυτό δρα σαν ασπίδα για τα μαλλιά σου. Παράλληλα, θρέφει τα μαλλιά με ενυδατικά και αντιοξειδωτικά στοιχεία, ενισχύοντας τη μακροχρόνια υγεία τους.

Τα αγαπημένα μας προϊόντα είναι τα εξής:

KERASTASE ΓΙΑ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ – GENESIS FLUIDE DEFENCE THERMIQUE

ISOU PROPOLIS INFUSED HEAT PROTECTING SPRAY

Επικεντρώνεσαι τοπικά σε προϊόντα περιποίησης
Όσο θρεπτικές και αν είναι οι μάσκες για τα μαλλιά και τα scrubs για το τριχωτό, τα προϊόντα που εφαρμόζονται τοπικά έχουν περιορισμένη δράση. Συγκεκριμένα, βοηθούν τα ήδη υπάρχοντα μαλλιά σου αλλά δεν φροντίζουν την ανάπτυξή τους. Αυτό είναι μια διαδικασία που γίνεται από μέσα προς τα έξω. Γι’ αυτό και χρειάζεται αντίστοιχη αντιμετώπιση.

Η λύση; Σε συνεργασία με το δερματολόγο σου, δοκίμασε κάποιο διατροφικό συμπλήρωμα για τα μαλλιά. Από τα πιο ωφέλιμα είναι τα συμπληρώματα βιοτίνης και κολλαγόνου. Τα συμπληρώματα βιοτίνης βοηθούν στη μείωση της τριχόπτωσης και εντείνουν την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών. Από την άλλη, τα συμπληρώματα κολλαγόνου σου παρέχουν αμινοξέα. Ως δομικά στοιχεία της κεράτινης, βασικής πρωτεΐνης των μαλλιών, τα αμινοξέα ενισχύουν την καλή υγεία του τριχωτού και την ανάπτυξη των μαλλιών. Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα μπορείς να συνδυάσεις τη λήψη βιοτίνης και κολλαγόνου καθώς λειτουργούν συνεργατικά.

Δεν περιποιείσαι σωστά το τριχωτό της κεφαλής σου
Παρά το αυξημένο ενδιαφέρον στη σωστή περιποίηση του τριχωτού πρόσφατα, πολλές από εμάς ακόμα δεν το φροντίζουν επαρκώς. Συχνά, ξεχνάμε να του κάνουμε μια καλή απολέπιση με αποτέλεσμα να μαζεύει υπολείμματα προϊόντων και ιδρώτα. Απ’ την άλλη, υπάρχουν και κάποιες που κάνουν το scrub τους πιο τακτικά απ’ όσο θα έπρεπε. Έτσι, καταλήγουν να το αφυδατώνουν και του κλέβουν όλα τα θρεπτικά συστατικά και έλαια που χρειάζεται.

Η αλήθεια είναι ότι η σωστή περιποίηση του τριχωτού διαφέρει για την καθεμιά μας. Όπως, το υπόλοιπο σώμα είναι σημαντικό να αφιερώσεις χρόνο για να καταλάβεις τις ανάγκες σου. Επίσης, χρειάζεται να κάνεις την έρευνα σου και να μάθεις με ποιους τρόπους μπορείς να το φροντίσεις και όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται να του προσφέρεις. Έτσι, μπορείς να δημιουργήσεις την ιδανική ρουτίνα περιποίησης για ‘σένα. Ενδεικτικά, κάποια συχνά σημάδια που μπορεί να παρατηρήσεις είναι τα εξής. Εάν αντιμετωπίζεις φλεγμονές, συσσώρευση προϊόντων ή μεγάλες, κηρώδεις νιφάδες σημαίνει ότι πρέπει να κάνεις απολέπιση πιο τακτικά. Απ’ την άλλη αν νιώθεις το δέρμα σου να σε τραβάει και βλέπεις μικρές, λευκές νιφάδες, σημαίνει ότι το τριχωτό σου είναι αφυδατωμένο και χρειάζεται να το θρέψεις με ενυδατικά έλαια.

Διαβάστε ακόμη:

-Γενέθλιος χάρτης: τι μπορεί να σου μάθει

-Με κάποιο τρόπο αυτά τα 3 ζώδια καταφέρνουν να είναι πάντα επιτυχημένα

Πηγή: savoirville.gr