Μασάζ προσώπου: απολαυστικό σαν τις πρώτες γουλιές του πρωινού καφέ

Το μασάζ προσώπου είναι πραγματικά ένα δώρο στον εαυτό σου. Ωφελεί τόσο το μυαλό όσο και το δέρμα, είναι σύντομο και μπορείς να το κάνεις στο σπίτι χωρίς κανένα εργαλείο. Γι’ αυτό και είμαστε πεπεισμένες ότι θα είναι τα πέντε πιο απολαυστικά λεπτά της μέρας σου. Ισάξια με τις πρώτες γουλιές καφέ το πρωί.

Ποια είναι τα οφέλη του;

Πριν εξηγήσουμε τη διαδικασία του μασάζ, αξίζει να κοιτάξουμε βαθύτερα τα οφέλη του. Είτε το κάνεις στην αρχή ή στο τέλος της μέρα σου, το μασάζ στο πρόσωπο αδειάζει το μυαλό σου και σε αφήνει να συγκεντρωθείς στη στιγμή. Οι σκέψεις για τη μέρα που είχες ή τη μέρα που τελείωσε χάνονται με κάθε πίεση των δαχτύλων στο δέρμα. Είναι μια στιγμή που είσαι εντελώς παρούσα, ίσως και η μόνη μέσα στη μέρα.

Όσο αφορά το δέρμα, το μασάζ ενεργοποιεί τη ροή του αίματος, κινητοποιώντας την παραγωγή κολλαγόνου. Επίσης, ενεργοποιεί τη διαδικασία λεμφικής αποστράγγισης ενώ μειώνει το πρήξιμο και τα σημάδια κούρασης. Χαλαρώνοντας του μύεςς, μπορεί να απαλύνει και τον πονοκέφαλο. Ακόμα, κάνει το πρόσωπο να φαίνεται πιο σφριγηλό, λαμπερό και ξεκούραστο, ενώ βοηθά τη διείσδυση των προϊόντων περιποίησης στο δέρμα.

Τι χρειάζεσαι για να κάνεις μασάζ προσώπου μόνη στο σπίτι

Το καλύτερο είναι ότι μπορείς να απολαύσεις όλα αυτά τα οφέλη μέσα σε πέντε λεπτά και χωρίς κάποιον ιδιαίτερο εξοπλισμό! Χρειάζεσαι απλά ένα έλαιο περιποίησης προσώπου, που θα επιτρέψει στα δάχτυλα σου να γλιστράνε πάνω στο δέρμα. Εάν επιθυμείς, μπορείς να κάνεις μασάζ καθημερινά σαν κομμάτι του skincare routine σου. Αν όμως ο χρόνος σε πιέζει, ακόμη και μια φορά την εβδομάδα αρκεί για να δεις και να αισθανθείς τα αποτελέσματα!

Πώς να κάνεις μασάζ στο πρόσωπο σου

Η διαδικασία είναι απλή αν και χρειάζεται λίγη εξάσκηση μέχρι να τη συνηθίσεις. Ξεκίνα ακολουθώντας το παρακάτω video για να δεις τα βήματα, όπως τα εφαρμόζει μια ειδικός.

Πριν το δοκιμάσεις, φρόντισε να έχεις καθαρή επιδερμίδα και, φυσικά, καθαρά χέρια. Εφάρμοσε το έλαιο σου στο δέρμα, άπλωσε το και ξεκίνα το μασάζ από το μέτωπο, όπως φαίνεται στο video. Συνέχισε με τις υπόλοιπες περιοχές και απόλαυσε την αίσθηση χαλάρωσης σε σώμα και πνεύμα!

Διαβάστε ακόμα:

Τα babies shoes θα σε κάνουν να ξεχάσεις για λίγο τις μπαλαρίνες

Μασάζ προσώπου: απολαυστικό σαν τις πρώτες γουλιές του πρωινού καφέ

Πηγή: savoirville.gr