"LIFE": Η νέα συμπαραγωγή ΣΚΑΪ, BBC, Discovery

Έρχεται την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου στις 10 το βράδυ στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η νέα σειρά των ανεπανάληπτων ντοκιμαντέρ συμπαραγωγής ΣΚΑΪ και BBC με τίτλο LIFE.

Την Παρασκευή παρουσιάστηκε, στο Ευγενίδειο Ίδρυμα, το πρώτο επεισόδιο σε δημοσιογράφους, σκηνοθέτες και φοιτητές. Όσοι παρακολούθησαν το επεισόδιο δήλωσαν συγκλονισμένοι.

Η σειρά χρειάστηκε τέσσερα χρόνια προετοιμασίας, 3.000 μέρες κινηματογράφησης σε High Definition, με 160 συνεργεία σε 75 μέρη του πλανήτη, που κατέγραψαν τη θαυμάσια ευστροφία και τις απίστευτες στρατηγικές που χρησιμοποιούν τα ζώα στην ατελείωτη μάχη επιβίωσης.

Όπως δήλωσε η κα. Στέλλα Λίτου, υπεύθυνη προγράμματος της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, η σειρά παρουσιάζει πάνω από 160 ιστορίες άγριων ζώων, συμπεριφορές που δεν έχουμε ξαναδεί ή δεν μπορούμε να δούμε με γυμνό μάτι. Επίσης, παρουσιάζει πάνω από 54 είδη που δεν έχει ξαναγράψει η κάμερα

Ο Γιώργος Βελλίδης, υπεύθυνος Επικοινωνίας της WWF Ελλάς, μετά την προβολή, τόνισε ότι το LIFE ανοίγει μια νέα εποχή σ' αυτό που λέμε ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το περιβάλλον.

To LIFE είναι μια συμπαραγωγή ΣΚΑΙ, BBC, Discovery & Open Univercity, μέσα από την οποία ο τηλεθεατής ανακαλύπτει τη θαυμαστή ποικιλομορφία της ζωής στη Γη.

Πρόκειται για μία σειρά 10 ωριαίων ντοκιμαντέρ, που προβάλλεται κάθε Τετάρτη στις 10 το βράδυ.
Πηγή: skai.gr