Ισραήλ: 200 άνθρωποι ποζάρουν γυμνοί στέλνωντας μήνυμα ευαισθητοποίησης για την Νεκρά Θάλασσα

Εκατοντάδες άνθρωποι βαμμένοι με λευκή μπογιά, περπάτησαν στην έρημο κοντά στη Νεκρά Θάλασσα, αποτελώντας μέρος του τελευταίου φωτογραφικού έργου του Αμερικανού καλλιτέχνη Spencer Tunick.

Ο 54χρονος φωτογράφος επισκέφτηκε το σημείο στο νότιο Ισραήλ ως επισκέπτης του υπουργείου τουρισμού για να απεικονίσει για τρίτη φορά τη συρρίκνωση της Νεκράς Θάλασσας μέσω γυμνών θεμάτων.

«Για μένα το σώμα αντιπροσωπεύει την ομορφιά, τη ζωή και την αγάπη», δήλωσε ο Tunick, ο οποίος έχει σκηνοθετήσει δεκάδες γυμνά γυρίσματα μεγάλης κλίμακας σε όλο τον κόσμο.

Η φοιτήτρια Anna Kleiman, 26 ετών, δήλωσε ότι συμμετείχε στο γύρισμα για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για την περιβαλλοντική κρίση. «Είναι πραγματικά φυσικό, μόλις βγάλεις τα ρούχα σου», είπε. «Δεν θέλεις να τα ξαναφορέσεις».

Το Ισραήλ και η Ιορδανία έχουν εκτρέψει μεγάλο μέρος του νερού για τη γεωργία και το πόσιμο νερό, ενώ η εξόρυξη ορυκτών και η εξάτμιση που επιταχύνθηκαν από την κλιματική αλλαγή έχουν επιδεινώσει το πρόβλημα.

Την Κυριακή, ο Τούνικ πόζαρε τα θέματά του σε πέτρινους καφέ λόφους με θέα την τιρκουάζ λίμνη. Περίπου 200 άτομα ακολούθησαν τις οδηγίες του, άνδρες και γυναίκες, όρθιοι και σκυφτοί.

Είπε ότι επέλεξε να καλύψει τα μοντέλα με λευκή μπογιά για να θυμίζει τη βιβλική ιστορία της συζύγου του Λωτ, η οποία λέγεται ότι μετατράπηκε σε πυλώνα αλατιού.

Πηγή: Guardian