Μικρές πράξεις, μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας

Η P&G, προϊόντα της οποίας χρησιμοποιούμε καθημερινά στο σπίτι, δεσμεύεται για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και μας προτείνει απλές λύσεις που μπορεί ο καθένας να εφαρμόσει ατομικά, για το καλό όλων. Μικρές πράξεις στο σπίτι μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στον πλανήτη. 

Εξοικονόμησε ενέργεια για τον πλανήτη, εξοικονόμησε από τον λογαριασμό σου

Υπάρχουν πράγματα στο σπίτι που παίζουν μεγάλο ρόλο στο περιβαλλοντικό αποτύπωμά μας. Αρκεί να μάθουμε τη σωστή χρήση τους για να εξοικονομήσουμε ενέργεια στον πλανήτη αλλά και για να δούμε τον λογαριασμό ενέργειάς μας να κατεβαίνει αισθητά.

Κάθε βαθμός μετράει.
Έως και 60%* του αποτυπώματος άνθρακα σε κάθε πλύση ρούχων προέρχεται από τη θερμοκρασία πλύσης. Κάθε φορά που χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 30°C και με τη βοήθεια ενός εξελιγμένου απορρυπαντικού που έχει σχεδιαστεί για εξαιρετική απόδοση σε χαμηλές θερμοκρασίες, όπως είναι οι κάψουλες Ariel, έχουμε τέλεια καθαριότητα, με 35% λιγότερη ενέργεια. Ίση με όση χρειάζεται για να φορτίσουμε το κινητό μας για έναν ολόκληρο χρόνο!

Η προστασία του περιβάλλοντος ξεκινάει από τις  επιλογές σου Επιλέγοντας προϊόντα όπως Fairy, Pampers και Always, που παράγονται με 100% ανακυκλώσιμη ενέργεια σε βιώσιμα εργοστάσια, επιλέγουμε το σωστό για τον πλανήτη μας.

Πλήρως φορτισμένο; Καίει ενέργεια. 
Οι συσκευές που χρησιμοποιούμε είναι πολλές και όλες σπαταλούν ενέργεια ακόμα κι όταν είναι πλήρως φορτισμένες. Αποσύνδεσέ κινητό, λάπτοπ και τάμπλετ αμέσως μετά της φόρτιση και για να το κάνεις αυτό φρόντισε να μη φορτίζουν όσο κοιμάσαι.

Γύρνα το στο κρύο
Κάθε φορά που αναρωτιέσαι αν θα ήταν καλύτερο να χρησιμοποιήσεις ζεστό ή κρύο νερό για να πλύνεις τα πιάτα ή το μπάνιο σου, η απάντηση είναι πάντα: κρύο. Επίλεξε προϊόντα όπως το Fairy ή το Viakal που είναι εξίσου αποτελεσματικά και σε κρύο νερό και δες αποτέλεσμα στην καθαριότητα, στο περιβάλλον αλλά και στον λογαριασμό σου. 

Ρίξε τη θερμοκρασία, ρίξε τον λογαριασμό σου
Μειώνοντας ακόμα και κατά 1 βαθμό τη θερμοκρασία του κλιματιστικού σου τον χειμώνα μπορείς να εξοικονομήσεις έως και 10% ενέργεια από τον πλανήτη αλλά και από το μηνιαίο σου λογαριασμό.

Ένα βιώσιμο σπίτι κάνει βιώσιμο και το μεγάλο μας σπίτι, τον πλανήτη μας, αρκεί να ξεκινήσουμε άμεσα με μικρές καθημερινές πράξεις υπευθυνότητας. Για περισσότερες ιδέες και tips μπορείς να επισκεφθείς το www.epithimies.gr όπου θα βρεις και περισσότερες πληροφορίες για το όραμα της P&G.

* Aπλοποιημένη ανάλυση LCA έρευνας, βασισμένης σε ευρωπαϊκούς μέσους όρους.

 

Δείτε περισσότερα στο ακόλουθο Video

Πηγή: skai.gr