Στη φυλακή για απάτες μέσω τηλεμάρκετινγκ πρωταγωνίστρια αμερικανικού ριάλιτι

Σε 6,5 χρόνια φυλάκιση και χρηματική ποινή 16 εκατομμυρίων δολαρίων καταδικάστηκε η Τζεν Σαχ

Η Αμερικανίδα ηθοποιός Τζένιφερ - Τζεν - Σαχ (Jennifer Shah), πρωταγωνίστρια του αμερικανικού τηλεοπτικού ριάλιτι «Real Housewives of Salt Lake City», καταδικάστηκε σε 6,5 χρόνια φυλάκιση για  συνωμοσία και διάπραξη απάτης.

Η ίδια είχε ομολογήσει τη συμμετοχή της σε πρόγραμμα τηλεμάρκετινγκ που στόχευε και εξαπατούσε ευάλωτα άτομα και - μετά την ανακοίνωση της ποινής - θα οδηγηθεί σε ομοσπονδιακή φυλακή των ΗΠΑ στις 17 Φεβρουαρίου.

Οι εισαγγελείς ισχυρίστηκαν ότι η Σαχ, 49 ετών, και ο πρώην βοηθός της Στιούαρτ Σμιθ - ο οποίος επίσης ομολόγησε την ενοχή του - δημιούργησαν λίστες ευάλωτων θυμάτων, συμπεριλαμβανομένων ηλικιωμένων τις οποίες πούλησαν σε άλλα μέλη του συστήματος απάτης.

Με οργανωμένο σχέδιο, όπως αναφέρθηκε από τους εισαγγελείς στη δικαστική αίθουσα, εξαπατήθηκαν από το 2012 χιλιάδες άνθρωποι. Ανάμεσα στα θύματα ήταν μια γυναίκα 70 ετών που έχασε τις μισές αποταμιεύσεις της και ένα άλλο άτομο με προβλήματα υγείας που έμεινε άστεγο, αφού έχασε χρήματα πληρώνοντας για παραπλανητικές επιχειρηματικές ευκαιρίες, σύμφωνα με δηλώσεις των θυμάτων.

Οι δικηγόροι της ηθοποιού ζήτησαν τρία χρόνια φυλάκιση, ενώ οι εισαγγελείς πρότειναν 10 χρόνια κάθειρξη.

Τελικα αποφασίστηκε  ποινή φυλάκισης 78 μηνών, πρόστιμο ύψους 6,5 εκατομμυρίων δολαρίων ενώ η ίδια θα πληρώσει επίσης έως και 9,5 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση στα θύματά της. 

Η Τζεν Σαχ συνελήφθη τον Μάρτιο του 2021 κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του «Real Housewives of Salt Lake City» το οποίο προβάλλεται στο Bravo.

Κατά τη διάρκεια του σόου, η σταρ του ριάλιτι είχε συχνά διαφημίσει τον πολυτελή τρόπο ζωής της, συμπεριλαμβανομένων των ακριβών ρούχων, των κοσμημάτων της και της ομάδας βοηθών της.

Πηγή: skai.gr