«Δεν το μετάνιωσα που πήγα στον ΣΚΑΪ» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας για την πολύκροτη συνέντευξη του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης με τη Σία Κοσιώνη και τον Αλέξη Παπαχελά που προκάλεσε πληθώρα πολιτικών αλλά και διαδικτυακών αντιδράσεων. 

«Ήταν μια δύσκολη και σκληρή συνέντευξη, δε με πειράζει αυτό, έχω συνηθίσει να κάνω πολιτικές στο πιο σκληρό περιβάλλον» σημείωσε ο πρωθυπουργός στον ΑΝΤ1, ωστόσο διατύπωσε εκ νέου παράπονα για το γεγονός ότι δε βρέθηκε χρόνο για να συζητηθεί σειρά θεμάτων. 

Με αφορμή τη συνέντευξη στον ΣΚΑΪ ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη επειδή αρνείται την τηλεμαχία μαζί του:

«Εγώ το χάρηκα,
το διασκέδασα, είχε πολύ μεγάλη τηλεθέαση εγώ δεν κρύβομαι, ποτέ δεν κρύφτηκα... Πολλά μπορεί να μού καταλογίσει κανείς, άλλα δεν μπορεί να μού καταλογίσει ότι κρύβομαι. Ουδέποτε κρύφτηκα, ενώ ο πολιτικός μου αντίπαλος έχει επιλέξει ασφαλή διέλευση και φιλικά περιβάλλοντα δε θέλει τον τηλεοπτικό διάλογο μαζί μου» ανέφερε χαρακτηριστικά για τον πρόεδρο της ΝΔ.  

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι αν εκλεγεί η ΝΔ θα καταργηθεί η προσωπική διάφορα στις συντάξεις, ενώ αποκάλεσε «τυμβωρυχία» το ζήτημα της τραγωδίας στο Μάτι. 

Μιλώντας για τη διαπραγμάτευση του 2015 έκανε λόγο για στημένο μηχανισμό των ευρωπαίων που βρήκε απέναντι του, με επικεφαλής τον κύριο Σόιμπλε. Ο Βαρουφάκης έχει κάνει πολλά στραβά πρόσθεσε, άλλα ακόμη και ο «Μέσι της πολιτικής» να ήταν, θα αποτύγχανε.