Λογοκριμένα προβάλλονται «Τα Φιλαράκια» στην Κίνα

Εξοργίστηκαν Κινέζοι fans της αμερικανικής σειράς «Τα Φιλαράκια» όταν συνειδητοποίησαν πως η σειρά προβάλλεται λογοκριμένη, ειδικά όσον αφορά σε θέματα ΛΟΑΤΚΙ.

Σύμφωνα με το Reuters, μεγάλες κινεζικές πλατφόρμες άρχισαν να ξαναπροβάλλουν την πρώτη σεζόν της σειράς την περασμένη Παρασκευή.

Ωστόσο, οι φίλοι των Friends γρήγορα παρατήρησαν ότι κάποια σημεία των επεισοδίων ήταν διαφορετικά από αυτό που είχαν δει παλαιότερα και διαμαρτυρήθηκαν για λογοκρισία σε σημεία όπου γινόταν αναφορά σε λεσβίες, ομοφυλόφιλους, αμφιφυλόφιλους και τρανς, καθώς και λανθασμένες μεταφράσεις.

Για παράδειγμα, συνομιλία κατά την οποία ο Ρος εξηγεί ότι η πρώην σύζυγός του ήταν λεσβία εξαφανίστηκε.

Σε άλλη σκηνή, ο Τζόι προτείνει να πάνε σε «strip joint» (στριπτιζάδικο), φράση που μεταφράστηκε ως «βγείτε για να παίξετε».

Τα τελευταία χρόνια, η Κίνα έχει κλείσει δεκάδες χιλιάδες ιστότοπους και λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που περιείχαν παράνομο περιεχόμενο, καθώς και «χυδαίο» και πορνογραφικό υλικό.

«Μποϊκοτάρω την ευνουχισμένη έκδοση του Friends», είπε χρήστης στο Weibo της Κίνας. Άλλος χρήστης είπε: «Αν δεν μπορείτε να εμφανίσετε την πλήρη έκδοση, τότε μην την προβάλλετε».

Η συζήτηση πήρε φωτιά στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Κυριακή.

Το «Friends» έχει τεράστια βάση θαυμαστών στην Κίνα.

Πηγή: skai.gr
TAGS: Κίνα