Κλείσιμο

Πόσο κόστισε στους Καναδούς η δίμηνη διαμονή του Χάρη και της Μέγκαν

Η διαμονή του Χάρι και της Μέγκαν στη Βρετανική Κολούμπια στον Καναδά κόστισε στους Καναδούς φορολογούμενους περισσότερα από 40.000 $ για ασφάλεια, σύμφωνα με έγγραφα της αστυνομίας του Καναδά που έφτασαν στην Καναδική Ομοσπονδία Φορολογουμένων.

Όπως αναφέρεται στη Daily Mail, όσο κι αν οι Καναδοί πολίτες αντιδρούσαν, φωνάζοντας ότι δεν θέλουν να πληρώσουν το κόστος της ασφάλειας του ζεύγους, τελικά θα το πληρώσουν και μάλιστα ακριβά.

Συνολικά το κόστος της προστασίας του ζευγαριού για δύο μόνο μήνες διαμονής ανήλθε σε 56.384,52 δολάρια Καναδά, περισσότερα από 40.000 δολάρια ΗΠΑ. Αυτό το κόστος αφορά το διάστημα μεταξύ 18 Νοεμβρίου 2019 και 19 Ιανουαρίου 2020.

Ο λογαριασμός δεν περιλαμβάνει μισθούς, και επιπλέον κόστη όπως οι υπερωρίες, ταξίδια και γεύματα. Η προστασία, σύμφωνα με πληροφορίες, συνεχίστηκε μέχρι τις 14 Μαρτίου. 

Σε δήλωσή του, εκπρόσωπος της RCMP είπε: «Για λόγους ασφαλείας και για την προστασία των δραστηριοτήτων μας, δεν δημοσιεύουμε το κόστος των μισθών. Τα έξοδα ασφαλείας για την προστασία καλύπτονται μέσω του υφιστάμενου προϋπολογισμού λειτουργίας.»

Το Μάρτιο έγινε γνωστό ότι το ζευγάρι έφυγε από τον Καναδά για να εγκατασταθεί στην Καλιφόρνια και τώρα ζουν στο αρχοντικό του μεγιστάνα Tyler Perry στο Λος Άντζελες.

Η απόφαση του Χάρι και της Μέγκαν να μετακομίσoυν στην Καλιφόρνια ανακοινώθηκε μετά την είδηση ότι οι καναδικές αρχές δεν θα συνεισέφεραν στο κόστος της προστασίας τους με την Βασιλική Καναδική Αστυνομία μετά την 31η Μαρτίου.

Δεν είναι σαφές ποιος πληρώνει για το λογαριασμό ασφαλείας της οικογένειας στις ΗΠΑ, αν και φίλοι του ζευγαριού λένε ότι το ζευγάρι θα πληρώνει για την προστασία από τη δική του τσέπη.

Εξάλλου, ο Τραμπ, με το που έγινε γνωστή η είδηση της μετακόμισής τους στο Λος Άντζελες έκανε σαφές μέσω twitter ότι δεν πρόκειται να πληρώσει το κόστος της ασφάλειάς τους, προκαλώντας τη δυσφορία του ζευγαριού που απάντησε στον Τραμπ με αυστηρή ανακοίνωση, τονίζοντας ότι δεν έχουν ανάγκη τα λεφτά του.
 

Πηγή: Daily Mail