Οι φανταστικοί Πρώτοι Σκύλοι στον Λευκό Οίκο -Πώς αντέδρασαν στον νέο χώρο (pics)

Οι Τσαμπ και Μέιτζορ, οι δύο γερμανικοί ποιμενικοί του ζεύγους Μπάιντεν, έφθασαν χθες στον Λευκό Οίκο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ομάδα της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ, συνεχίζοντας μια παράδοση, η οποία πριν από τον Ντόναλντ Τραμπ δεν είχε διακοπεί για περισσότερο από έναν αιώνα.

Στις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος, διακρίνονται τα δύο σκυλιά να χοροπηδούν ή να ξεκουράζονται στο γκαζόν του Λευκού Οίκου, με φόντο τον οβελίσκο του μνημείου Ουάσιγκτον.

Ο Τσαμπ είναι μέλος της οικογένειας Μπάιντεν από το 2008. Το 2018 εντάχθηκε σε αυτήν και ο Μέιτζορ. Μάλιστα, ο Μέιτζορ έγινε χθες το πρώτο σκυλί, που έχει υιοθετηθεί από ένα καταφύγιο, το οποίο θα μένει στον Λευκό Οίκο.

Ο Τζο Μπάιντεν είχε αναρτήσει στο Instagram, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, φωτογραφίες των σκύλων του με το σχόλιο: «Είμαι ίσως λίγο προκατειλημμένος, όμως νομίζω πως οι Τσαμπ και Μέιτζορ θα γίνουν φανταστικοί Πρώτοι Σκύλοι!».

Αντιθέτως, το ελάχιστο ενδιαφέρον του Ντόναλντ Τραμπ για τα σκυλιά αποτελούσε συχνά αντικείμενο σχολιασμού από τους επικριτές του, οι οποίοι είχαν δημιουργήσει μπλουζάκια με το σύνθημα: «Δεν έχει καν σκύλο», μια απόδειξη, σύμφωνα με τους ίδιους, έλλειψης συμπόνοιας.

Στα τέλη Νοεμβρίου, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η σύζυγός του Τζιλ ανακοίνωσαν ότι θα υιοθετούσαν μια γάτα, μόλις εγκαθίσταντο στην προεδρική κατοικία.

«Διερωτώμαι επίσης τι θα γίνει με τη γάτα, διότι γνωρίζω πως το νέο θα κυριαρχήσει στο διαδίκτυο μόλις ανακοινωθεί», είπε χθες η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι, σε ένα βίντεο όπου απαντούσε σε ερωτήσεις χρηστών του διαδικτύου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ