«Ο γιατρός η ιστορία ενός θαύματος»: Τι θα δούμε στα πρώτα επεισόδια

«Ο Γιατρός, Η ιστορία ενός θαύματος»: η σειρά φαινόμενο, που κατέκτησε το τηλεοπτικό κοινό σε όλο τον κόσμο, από τα πρώτα κιόλας επεισόδια, έρχεται στον ΣΚΑΪ, από την Κυριακή του Πάσχα και καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) στις 21.30.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΤΡΕΪΛΕΡ:

Κυριακή 19 Απριλίου( Επεισόδιο 1)
Ο Αλί Βεφά είναι ένας καλόκαρδος αλλά ασυνήθιστος νεαρός, ο οποίος πάσχει από μια σπάνια μορφή αυτισμού, το «σύνδρομο του σοφού». Από μικρός δυσκολευόταν να επικοινωνήσει με τους άλλους και να εκφράσει τα συναισθήματά του κι έτσι τα παιδικά του χρόνια ήταν γεμάτα θλίψη και μοναξιά. Παρ' όλα αυτά, ένας γιατρός, ο Δρ. Αντίλ Ερίντς, τον βοήθησε να ξεπεράσει τις αντιξοότητες και να βρει το ταλέντο του: την ιατρική! Ο Αλί κατάφερε να αποφοιτήσει με άριστα από την ιατρική σχολή και τώρα ετοιμάζεται να ξεκινήσει ειδικότητα ως βοηθός χειρουργού στο νοσοκομείο Μπερχαγιάτ της Κωνσταντινούπολης, πλάι στον Δρ. Αντίλ. Ωστόσο, πριν ακόμη φτάσει στο νοσοκομείο ή βάλει τη λευκή στολή, ένα τραγικό παιχνίδι της μοίρας θα τον αναγκάσει να επιστρατεύσει όλες του τις ικανότητες για να σώσει μια ζωή, και μάλιστα κάτω από μεγάλη πίεση. Ενώ οι μελλοντικοί του συνάδελφοι στο νοσοκομείο ψηφίζουν για το αν θα τον δεχθούν ανάμεσά τους ως ισότιμο μέλος της ομάδας τους, χωρίς να έχουν ιδέα για την ηρωική του πράξη, η σωτήρια επέμβαση του Αλί έχει ήδη στρέψει την κοινή γνώμη προς το μέρος του, παρά τις ιδιαιτερότητές του.

Δευτέρα 20 Απριλίου (Επεισόδιο 2)
Ο Αλί έχει πια κερδίσει επάξια τη θέση του στο νοσοκομείο Μπερχαγιάτ. Κάποιοι δεn χαίρονται και πολύ γι’ αυτό, όπως ο Δρ. Φέρμαν που φοβάται πως θα είναι αδύνατον να συνεργαστεί μαζί του. Κάποιοι άλλοι χαίρονται αλλά για τους λάθος λόγους, όπως η Κιβιλτσίμ, η Αναπληρώτρια Διευθύντρια του νοσοκομείου που ανυπομονεί να εκμεταλλευτεί κάθε μελλοντικό λάθος του Αλί για να πλήξει τους εχθρούς της, που τον εμπιστεύτηκαν. Ο Δρ. Αντίλ δίνει κουράγιο στον νεαρό γιατρό και προσπαθεί να τον κάνει να πιστέψει στο ταλέντο του. Ο Αλί όμως δυσκολεύεται, όχι μόνο με τους γρήγορους ρυθμούς ενός μεγάλου νοσοκομείου αλλά και με την ασυγκράτητη ειλικρίνειά του, που τον βάζει συνεχώς σε μπελάδες. Όταν αποφασίζει επιτέλους να ακολουθήσει το ένστικτό του για να σώσει έναν μικρό ασθενή του, ο Δρ. Φέρμαν το μαθαίνει και βγαίνει ξανά εκτός εαυτού. Η Μπελίζ, η Πρόεδρος του νοσοκομείου που διατηρεί κρυφά σχέση με τον Δρ. Φέρμαν, επεμβαίνει για να υπερασπιστεί τον Αλί. Μιλά ιδιαιτέρως στον Δρ. Φέρμαν και του ζητά να είναι πιο επιεικής με τον νέο του συνάδελφο. Ο Δρ. Φέρμαν απορρίπτει αρχικά την προτροπή της, και μάλιστα της ζητά εκνευρισμένος να χωρίσουν. Έπειτα όμως επιτρέπει στον Αλί να δουλέψει, κάνοντας ελέγχους ρουτίνας στους ασθενείς των θαλάμων.

Τρίτη 21 Απριλίου (Επεισόδιο 3)
Ο υπερβολικός ζήλος του Αλί τον φέρνει για ακόμα μια φορά σε σύγκρουση με τον Δρ. Φέρμαν και η Μπελίζ αποφασίζει να εκφράσει στον Δρ. Αντίλ τις αμφιβολίες της για την πρόσληψη του νεαρού γιατρού. Όμως την πιο κρίσιμη στιγμή, ο Αλί θα ακολουθήσει ξανά το ένστικτό του και θα σώσει άλλη μια ζωή κυριολεκτικά στο παρά πέντε, σπάζοντας όλους τους κανόνες. Η νεαρή γιατρός Νάζλι χαίρεται με την επιτυχία του. Είναι η μόνη συνάδελφός του εκτός από τον Δρ. Αντίλ που του φέρεται φιλικά και με κατανόηση. Μάλιστα, τον βοηθά να βρει κι αυτός ένα δικό του διαμέρισμα, στην πολυκατοικία της! Την επόμενη μέρα, ο Αλί θα αναλάβει μια ασυνήθιστη αποστολή, ενώ η Νάζλι και ο Δρ. Φέρμαν θα πρέπει να πάρουν μια πολύ δύσκολη απόφαση, για ένα από τα πιο δύσκολα περιστατικά της καριέρας τους.

Τετάρτη 22 Απριλίου (Επεισόδιο 4)
Ο Αλί μαθαίνει σιγά-σιγά να επικοινωνεί με τους ασθενείς ως άνθρωπος και όχι μόνο ως γιατρός. Ενώ όμως φαίνεται να προοδεύει σε όλα τα επίπεδα, ένα θλιβερό περιστατικό τον γυρίζει και πάλι πίσω: η κατάληξη ενός ασθενή του τού ξυπνά δυσάρεστες μνήμες από το παρελθόν. Για πρώτη φορά συνειδητοποιεί ότι δεν μπορεί να σώσει τους πάντες και ο κόσμος του γκρεμίζεται. Όμως χάρη στη νηφάλια παρέμβαση του Δρ. Αντίλ, σύντομα ο Αλί στέκεται και πάλι στα πόδια του. Εντωμεταξύ, με αφορμή τη δύσκολη περίπτωση μιας καρκινοπαθούς εγκύου, ο Δρ. Φέρμαν κάνει μια συζήτηση με την Μπελίζ που γίνεται προσωπική και επώδυνη και για τους δυο τους. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο πατέρας της εγκύου μηνύει το νοσοκομείο, γιατί ο Δρ. Φέρμαν αρνείται να τη χειρουργήσει καθώς είναι σίγουρος πως η γυναίκα δεν θα τα καταφέρει. Η Κιβιλτσίμ προσεγγίζει τον Αλί δήθεν φιλικά, αλλά με πραγματικό σκοπό να κλονίσει την αυτοπεποίθησή του. Όμως ο Αλί θα σώσει και πάλι την κατάσταση την τελευταία στιγμή: χάρη σε μια δική του ιδέα, η έγκυος ασθενής έχει ακόμη μια ευκαιρία στη ζωή και τη μητρότητα!

Πέμπτη 23 Απριλίου (Επεισόδιο 5 )
Η Μπελίζ προσπαθεί να βρει χρηματοδότηση για το νοσοκομείο, αφού σύμφωνα με τα λεγόμενα της Κιβιλτσίμ αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Η λύση έρχεται από έναν πλούσιο ασθενή, ο οποίος προσφέρεται να γίνει χορηγός του νοσοκομείου αν τον χειρουργήσουν με επιτυχία. Εντωμεταξύ, έρχεται στο νοσοκομείο ένας ασθενής που είναι πολύ ξεχωριστός για τον Δρ. Φέρμαν. Πρόκειται για το πρώτο περιστατικό που ανέλαβε ποτέ στην καριέρα του, και τώρα χρειάζεται και πάλι βοήθεια: μια επείγουσα μεταμόσχευση ήπατος. Ο Δρ. Φέρμαν αναθέτει στον Αλί και τη Νάζλι να φέρουν το μόσχευμα από τη Σμύρνη στην Κωνσταντινούπολη. Όμως, από ένα παράξενο παιχνίδι της μοίρας, αντί για μια ολόκληρη ημέρα έχουν τώρα μόνο ελάχιστες ώρες για να φέρουν το μόσχευμα και να γίνει η μεταμόσχευση! Σαν να μην έφτανε αυτό, μια λάθος απόφαση του ασθενή θα αλλάξει τα πάντα και θα τον αποκλείσει από το δικαίωμα να λάβει το μόσχευμα.

Παρασκευή 24 Απριλίου( Επεισόδιο 6 )
Η Νάζλι, ο Ντεμίρ και οι υπόλοιποι συνάδελφοι αποφασίζουν να κάνουν άνοιγμα φιλίας στον Αλί και τον προσκαλούν έξω μαζί τους. Όμως η εμπειρία αποδεικνύεται πολύ έντονη γι’ αυτόν και ο Αλί παθαίνει μια μεγάλη νευρική κρίση. Με τη βοήθεια του Δρ. Αντίλ, που τον ξέρει καλύτερα από όλους, ο Αλί καταφέρνει σιγά σιγά να ηρεμήσει και επιστρέφει σπίτι. Την επόμενη ημέρα στο νοσοκομείο, τον περιμένει μια ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη. Ο νεαρός ασθενής, που του έχουν αναθέσει, μοιάζει εκπληκτικά με τον νεκρό αδελφό του. Θα καταφέρει ο Αλί να κυριαρχήσει πάνω στα συναισθήματά του και να κάνει το ιατρικό του καθήκον όπως πρέπει;

Πρωταγωνιστούν: Taner Ölmez, Onur Tuna, Sinem Ünsal, Reha Özcan, Murat Aygen, Hazal Türesan 
Σκηνοθεσία: Yusuf Pirhasan, Aytac Cicek
Σενάριο: Pinar Bulut, Onur Koralp


«Ο Γιατρός, Η ιστορία ενός θαύματος» Πρεμιέρα Κυριακή του Πάσχα και καθημερινά στις 21.30

Πηγή: skai.gr