Έκθεση γλυπτικής του ΑΔΜΗΕ με σπουδαστές της Σχολής Καλών Τεχνών (pics)

Έκθεση γλυπτικής του ΑΔΜΗΕ με σπουδαστές της Σχολής Καλών Τεχνών (pics)

Από το δίκτυο μεταφοράς του ηλεκτρικού ρεύματος άντλησαν την έμπνευσή τους 29 σπουδαστές και απόφοιτοι της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό «Διασυνδέοντας την Ελλάδα» μετά από πρόσκληση του ΑΔΜΗΕ.

Η ιστορία, η εξέλιξη, το όραμα και οι επιμέρους στόχοι του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας αποτέλεσαν το βασικό «υλικό» των καλλιτεχνών για να βρουν την έμπνευσή τους και να δημιουργήσουν έργα που να αποτυπώνουν την ταυτότητα της Εταιρείας και τη σπουδαιότητα του έργου που επιτελεί. 

Μετά από ψηφοφορία της ειδικής Επιτροπής που συστάθηκε από καθηγητές της ΑΣΚΤ και της Διοίκησης του ΑΔΜΗΕ, αναδείχθηκαν τα τρία επικρατέστερα γλυπτά. Οι δημιουργοί βραβεύτηκαν σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Εταιρείας και η βράβευση συνοδεύτηκε από συμβολικό χρηματικό έπαθλο. Το σύνολο των έργων που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό προβάλλονται σε ειδική έκθεση στο κτήριο του ΑΔΜΗΕ επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως. 

Όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, κ. Μανούσος Μανουσάκης, «με την πρωτοβουλία μας αυτή, στηρίζουμε ένα Δημόσιο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα και χτίζουμε γέφυρες ανάμεσα στο νέο καλλιτεχνικό έργο που παράγεται στην Ελλάδα και την κοινωφελή δράση του ΑΔΜΗΕ, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στους εργαζομένους της Εταιρείας να έρθουν σε επαφή με την Τέχνη στον ίδιο τον εργασιακό τους χώρο». 

«Η έκθεση έργων τέχνης σε δημόσιους χώρους είναι για εμάς προτεραιότητα. Ευχαριστούμε τον ΑΔΜΗΕ τόσο γιατί έδωσε την ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες να παρουσιάσουν το έργο τους, όσο και γιατί -δείχνοντας την κοινωνική του ευαισθησία και τον σεβασμό του προς τον πολιτισμό- έδωσε τη δυνατότητα στο κοινό που επισκέπτεται τους χώρους της, αλλά και στους εργαζομένους της να έρθουν σε επαφή με πνευματικά εργαλεία όπως είναι τα έργα τέχνης», αναφέρει από την πλευρά του ο Πρύτανης της ΑΣΚΤ, κ. Νίκος Τρανός.

Πληροφορίες έκθεσης

Διεύθυνση: Κτήριο ΑΔΜΗΕ, Κωνσταντινουπόλεως 1, Περιστέρι
Ωράριο: Από τις 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ.
Τηλ.: 2109466774
Είσοδος ελεύθερη
 

Πηγή: skai.gr