Κλείσιμο

Ο μουσικοσυνθέτης Αντώνης Σκόκος στον ΣΚΑΪ 100,3, για το όνειρό του που ζει στη Ν. Υόρκη (audio)

Στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και τον Δημήτρη Γιαννίρης, μίλησε ένας από τους κορυφαίους Έλληνες μουσικούς ο  Αντώνης  Σκόκος, που ζει στη Νέα Υόρκη.

Ο κ. Σκόκος μεταφέροντας το κλίμα της πανδημίας από τη μεγαλούπολη της Αμερικής ,έιπε ότι τώρα με την μετάλλαξη Όμικρον επικρατεί ένας ο πανικός, καθώς ο ιός  μεταδίδεται πολύ εύκολα οι περισσότεροι λαμβάνουν μέτρα προφύλαξης. Βέβαια όπως είπε υπάρχουν και οι αρνητές όπως και στην Ελλάδα, που δεν συμμορφώνονται.

Όπως είπε σε όλους τους εσωτερικούς χώρους η είσοδος γίνεται μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού και οι περισσότεροι φορούν μάσκα.

Ο Έλληνας μουσικός είναι αυτός που έγραψε τη σύνθεση για την τουριστική καμπάνια των ΗΠΑ που ακούγεται στα αεροδρόμια  και όπως είπε:  «Πάντα ήθελα να έρθω στην Αμερική και να γράψω  μουσική για ταινίες και ντοκιμαντέρ. Προσπαθώ να κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα ταπεινά. Είναι πολύ δύσκολο γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί καλοί συνθέτες  και πρέπει να γνωρίζει κόσμο. Δυστυχώς με τον κορωνοϊό τη βιομηχανία του θέαματος ουσιαστικά έκλεισε πόρτα και τώρα ξεκινά πάλι δειλά- δειλά».

Ο μουσικοσυνθέτης ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους του Έλληνες.

Ο Αντώνης Σκόκος έχει συνεργαστεί ως σύνθετης και μαέστρος με τους κορυφαίους Έλληνες μουσικούς και τραγουδιστές όπως, Μαρινέλλα, Πλέσσα, Πάριο, Χρήστο Δάντη, Πάνο Μουζουρακη, Γιώργο Χατζηνάσιο, Μητροπάνο, Γλυκερία, Μηλιώκας, Ρέμο, Ρουβά, Οικονομόπουλο, Τάμτα, Φουρεϊρα, Γαρμπή, Σχοινά, Κιάμο, Πανταζή, Καρρά, και άλλους. 

Τα τελευταία 30 χρόνια εργάζοταν σταθερά στην Ευρώπη, ως ενορχηστρωτής, πιανίστας, σύνθετης και μαέστρος. Σπούδασε στο Παρίσι  με υποτροφεια από το Ωνασειο ίδρυμα για 8 χρόνια και αποφοίτησε  από τέσσερα διαφορετικά μουσικά πανεπιστήμια και όλα του τα  μουσικά διπλώματα τα πήρε με Άριστα και με χρυσό βραβείο. Στην  Γαλλία, συνεργάστηκε με τον Νίκο Αλλιαγα στον δίσκο του, ως  συνθέτης, πιανίστας και ενορχηστρωτής.

Από πολύ μικρός κιόλας, πήρε καλλιτεχνικά ερεθίσματα μιας και ο  πατέρας του ήτανε ντράμερ στους Formix, μέλος του οποίου ήτανε  και ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, τον οποίο Παπαθανασίου ο Αντώνης θεωρεί μουσικό του πάτερα. Αν και ο Αντώνης ξεκίνησε να σπουδάζει κλασική μουσική, ως  πραγματικός λάτρης της μουσικής δεν παρέμεινε στάσιμος,  σπούδασε και μετέπειτα έγραψε και ενορχήστρωσε Jazz, pop, neo  classical και αλλά είδη μουσικής.

Πολλά από τα μουσικά album όπου έχει συμμετάσχει ο Αντώνης  Σκόκος ως παραγωγός, συνθέτης, ενορχηστρωτής και πιανίστας,  έχουν αποκτήσει τίτλους πολυπλατίνας, πλατίνας και χρυσού. Η λίστα μέχρι σήμερα, περιλαμβάνει 7 χρυσά άλμπουμ, 4 πλατινένια  και 2 πολυπλατινένια.

Ο ίδιος, έχει επίσης εργαστεί και στην τηλεόραση σε διάφορες  τηλεοπτικές εκπομπές ως υπεύθυνος ορχήστρας και ενορχηστρωτής όπως στην εκπομπή του Ανδρέα Μικρούτσικου  “Θα πεις και ένα τραγούδι”, στις βραδιές μουσικής του ΣΚΑΪ με τίτλο “Amstel Live”, στην εκπομπή της Άννας Δρούζα με τίτλο  “Ότι καλύτερο” και έχει συνεργαστεί και με τον Νίκο Μαστοράκη στην εκπομπή “12”.

Έχοντας φυσικό ταλέντο, ανοιχτό μυαλό και κάλο χαρακτήρα ο  Αντώνης πίστευε και πιστεύει ότι η μουσική δεν έχει σύνορα και  εθνικότητα και αποφάσισε να ταξιδέψει στην Νοτιά Καλιφόρνια και συγκεκριμένα στο Λος Άντζελες οπού τα τελευταία 3 χρόνια συνθέτει μουσική για ταινίες και τηλεόραση. 

Μια από τις μεγάλες του αγάπες, είναι να γράφει μουσική για  κινηματογραφικές ταινίες. Ήδη, κάποιες από της ταινίες που έγραψε μουσική, έχουνε ήδη βραβευτεί σε διάφορα διεθνή φεστιβάλ  κινηματογράφου. Αυτή την στιγμή, συνεργάζετε με την  Σιντυ Κοουαν που  έχει βραβευτεί με Emmy και έχει προταθεί για Oscar και με τον Μαρκ Γουόλπερ που είναι παράγωγος και μέτοχος της Warner Brothers  οπού επίσης έχει προταθεί για 8 primetime Emmy. Επίσης, από την πρώτη στιγμή που μετακόμισε στο Λος Αντελες συνεργαζετε με τον  Πολ Μιρκοβιτς και το "The Voice," οπού κάνει τις ενορχηστρώσεις σε κάποια από τα κομμάτια του The Voice.

Η πανδημία δεν τον πτόησε, συνέχισε να συνθέτει και να δημιουργεί μουσική και η υπομονή και η επίμονη του απέφερε καρπούς μιας και ήδη εργαζετε σε διάφορες παράγωγες.
Μπορείτε να δείτε περισσότερα για τον Αντώνη στο  www.antonisskokos.com

Πηγή: skai.gr