The New Boy: Μια πρώτη ματιά στη νέα ταινία με την Cate Blanchett

Η ερμηνεία της ηθοποιού έχει προκαλέσει ήδη «θόρυβο» στην κινηματογραφική βιομηχανία 

Ο Αυστραλός σκηνοθέτης Warwick Thornton πρόκειται να παρουσιάσει την τελευταία του ταινία, «The New Boy», στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. Στην ταινία πρωταγωνιστεί η Cate Blanchett σε πρωταγωνιστικό ρόλο μαζί με τον πρωτοεμφανιζόμενο Baykali Ganambarr Reid. Η ταινία θα προβληθεί στο τμήμα Un Certain Regard του φεστιβάλ, σηματοδοτώντας τη δεύτερη εμφάνιση του Thornton στις Κάννες μετά το βραβευμένο ντεμπούτο του με το «Samson & Delilah» το 2009.

Το φιλμ διαδραματίζεται στην Αυστραλία του 1940 και είναι μια ιστορία για ένα εννιάχρονο ορφανό αγόρι Αβορίγινας που φτάνει σε ένα απομακρυσμένο μοναστήρι που διευθύνει μια επαναστατική καλόγρια, την οποία υποδύεται η Blanchett. Η παρουσία του αγοριού διαταράσσει την ευαίσθητη ισορροπία της κοινότητας, οδηγώντας σε έναν πνευματικό αγώνα και σε μια μάχη για την επιβίωση.

Η παραγωγή της ταινίας έγινε σε συνεργασία της Dirty Films της Blanchett και της Scarlett Pictures, ενώ η Roadshow Films ανέλαβε τη διανομή στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Τις πωλήσεις στη Βόρεια Αμερική αναλαμβάνουν η CAA Media Finance και η UTA, με την The Veterans να διαχειρίζεται τις πωλήσεις για τον υπόλοιπο κόσμο.

Το «The New Boy» γυρίστηκε στη Νότια Αυστραλία, με χρηματοδότηση από το τμήμα First Nations της Screen Australia, το οποίο υποστηρίζει έργα που εστιάζουν στη ζωή των ιθαγενών της Αυστραλίας. Ο Thornton είναι γνωστός για την καταξιωμένη ταινία του «Sweet Country», η οποία απέσπασε πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας και το Βραβείο Πλατφόρμας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο το 2017.

Σε δήλωσή του, ο Joel Pearlman, Διευθύνων Σύμβουλος της Roadshow Films, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την επιστροφή του Thornton στις Κάννες και χαρακτήρισε το «New Boy» ως μια «μοναδική αυστραλιανή ταινία» που θα γοητεύσει το κοινό σε όλο τον κόσμο.

Η ταινία αναμένεται να προσελκύσει σημαντική προσοχή στις Κάννες, με την ερμηνεία της Blanchett να έχει ήδη προκαλέσει θόρυβο στους γνώστες της βιομηχανίας. Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί από τις 6 έως τις 17 Ιουλίου, ενώ το πλήρες πρόγραμμα των ταινιών θα ανακοινωθεί τον Ιούνιο.

Πηγή: watchandchill
TAGS: ταινία