Ρωξάνη Μπέη: Η 30χρονη δικηγόρος, κόρη πρώην δημάρχου Αθηναίων που ήρθε πρώτη σε σταυρούς, στο ψηφοδέλτιο του Χάρη Δούκα

Πρόκειται για την κόρη του Δημήτρη Μπέη ο οποίες διετέλεσε για δύο τετραετίες Δήμαρχος Αθηναίων

Με 2.924 σταυρούς η Ρωξάνη - Ευαγγελία Μπέη-Καραμπότσου ήρθε πρώτη στη «μάχη» της σταυροδοσίας στο ψηφοδέλτιο του νέου δημάρχου Αθηνών, Χάρη Δούκα.

Πρόκειται για την κόρη του Δημήτρη Μπέη ο οποίες είχε διατελέσει για δύο τετραετίες Δήμαρχος Αθηναίων και της Κωνσταντίνας Μπέη, πρώην Υπερνομάρχη Αθηνών-Πειραιώς.

Μπέη

Η Ρωξάνα Μπέη είναι 30 ετών, δικηγόρος και γεννήθηκε, μεγάλωσε και μένει στο κέντρο της Αθήνας. Έχει σπουδάσει νομική στην Αγγλία, καθώς αρχικά ήθελε να εργαστεί εκεί στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο, ειδίκευση στην οποία έκανε και το μεταπτυχιακό της στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (UCL).

Ενδιαμέσως των πτυχίων της παρακολούθησε μαθήματα Οικονομικών και Αρχών Διοίκησης Επιχειρήσεων σε ακαδημαϊκό επίπεδο. Στη συνέχεια, έκανε πρακτική στο Ευρωκοινοβούλιο και επιστρέφοντας στην Ελλάδα έκανε την άσκησή της σε δικηγορικό γραφείο. Στη συνέχεια εργάστηκε σε νομικό τμήμα επιχείρησης και ως σύμβουλος σε εταιρεία start-up.

 

Σημειώνεται ότι ήταν ήδη εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος στην Αθήνα με την παράταξη "Αθήνα Είσαι Εσύ" του Παύλου Γερουλάνου, ενώ είναι και αντιπρόεδρος στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων. Είναι μέλος του Κινήματος Αλλαγής-ΠΑΣΟΚ.

Όπως έχει πει η ίδια σε πρόσφατη συνέντευξή της, «η καθημερινότητά μου χαρακτηρίζεται από πολύ έντονους ρυθμούς και εναλλαγές, πράγμα το οποίο μου αρέσει και μπορώ και διαχειρίζομαι, χωρίς να χάνω τον εαυτό μου και τους δικούς μου ανθρώπους. Αυτό για μένα αποτελεί την ιδανική ισορροπία σε αυτή τη φάση».

 

Πηγή: skai.gr