Το νέο ηλεκτρικό hypercar Rimac Nevera πιάνει τα 100χλμ./ώρα σε 1,85 δευτερόλεπτα

Το νέο ηλεκτρικό hypercar Rimac Nevera πιάνει τα 100χλμ./ώρα σε 1,85 δευτερόλεπτα

Ο κατασκευαστής hypercar και ειδικός της ηλεκτρικής τεχνολογίας, Rimac Automobili, παρουσίασε την έκδοση παραγωγής του C_Two, που πλέον ονομάστηκε Nevera. Το αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο, αποδίδει 1.914 ίππους, και κοστίζει 2 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την εταιρεία, διαθέτει την πιο προηγμένη κατασκευή monocoque στον κόσμο. Το πρωτοποριακό monocoque της Rimac Nevera, περιλαμβάνει μια οροφή με επένδυση από άνθρακα, ενσωματωμένη δομική μπαταρία και οπίσθιο υποπλαίσιο άνθρακα, αποτελεί το μεγαλύτερο κομμάτι από ανθρακονήματα σε ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία. Με βάρος μικρότερο από 200 κιλά και χρησιμοποιώντας 2.200 φύλλα από ίνες άνθρακα και 222 ένθετα αλουμινίου, το monocoque περικλείει την μπαταρία του αυτοκινήτου για να σχηματίσει μια συμπαγή, αλλά ισχυρή δομή με στρεπτική ακαμψία 70.000 Nm.

Το κλειδί για την εξαιρετική απόδοση της Nevera είναι ο πρωτοπόρος ηλεκτρικός κινητήρας της Rimac. Κάθε στοιχείο του ηλεκτρικού κινητήρα έχει ξανασχεδιαστεί για να προσφέρει περισσότερη ροπή, μεγαλύτερη και βελτιωμένη απόδοση.

Η μπαταρία σε σχήμα Η, υδρόψυκτη, 120 kWh, 6.960 κυψελών σχεδιάστηκε από την αρχή από τη Rimac και βρίσκεται στην καρδιά της Rimac Nevera. Με δυνατότητα παραγωγής 1,4 MW ισχύος, η μπαταρία λιθίου / μαγγανίου / νικελίου αποτελεί επίσης αναπόσπαστο μέρος του πυρήνα του αυτοκινήτου, προσθέτοντας 37% δομική ακαμψία στο πλαίσιο. Η βέλτιστη χαμηλή και κεντρική θέση της μπαταρίας στο πάτωμα του αυτοκινήτου συμβάλλει στο χαμηλό κέντρο βάρους. Αυτό βοηθά στη δημιουργία κατανομής βάρους εμπρός / πίσω 48/52 και την καλύτερη δυνατή ισορροπία χειρισμού.

Τέσσερις ηλεκτρικοί κινητήρες μόνιμου μαγνήτη οδηγούν τους τέσσερις τροχούς της Nevera ξεχωριστά. Η συνδυασμένη ισχύς είναι 1. 914 ίπποι και η ροπή 2.360 Nm.

Aπό την πρώτη στιγμή, της ενεργοποίησής τους οι ηλεκτρικοί κινητήρες έχουν απόδοση 97%- σε σύγκριση με το 40% για τους πιο αποτελεσματικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης - και χωρίς συντήρηση καθ'όλη τη διάρκεια λειτουργίας τους, αναφέρει η μάρκα.

Το τυπικό τεστ επιτάχυνσης 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 1,85΄΄. Τελική ταχύτητα 412 χλμ./ώρα.

Οι τιμές ξεκινούν από τα 2 εκατ. ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ