Mini John Cooper Works: Διασκεδαστική οδήγηση στην πολυτελή κατηγορία των μικρών

Το Mini John Cooper Works και το MINI John Cooper Works Cabrio αναμφίβολα βρίσκονται στην κούρσα για την πιο διασκεδαστική οδήγηση στην πολυτελή κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων. Με φρέσκια σχεδίαση και πολλά νέα στοιχεία εξοπλισμού εδραιώνουν την ηγετική τους θέση στη συγκεκριμένη κατηγορία οχημάτων, ακόμη και όταν είναι σταματημένα.

Εκτός από τους στρογγυλούς προβολείς LED, ο καθαρός και ανόθευτος σχεδιασμός δίνει επίσης έμφαση στη μεγαλύτερη πλέον εξαγωνική μάσκα, η οποία, μαζί με τα μεγάλα πλαϊνά ανοίγματα, εξασφαλίζει την απαραίτητη παροχή αέρα για τα συστήματα κίνησης και πέδησης. Ένα άλλο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό είναι η λωρίδα που κοσμεί τον προφυλακτήρα, η οποία είναι τώρα βαμμένη στο χρώμα αμαξώματος, ενώ υπάρχουν επίσης τροποποιημένα διακοσμητικά στα πλαϊνά πάνελ στο εμπρός μέρος και εντυπωσιακοί διαχύτες.

Το δυναμικό στοιχείο του μοντέλου εξασφαλίζεται κυρίως από την άμεση παροχή ισχύος του τετρακύλινδρου κινητήρα των 2λιτρων τεχνολογίας Mini TwinPower Turbo, ο οποίος αποδίδει 231 ίππους και μέγιστη ροπή 320 Nm. Ο κινητήρας επιταχύνει το MINI John Cooper Works από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 6,3 δευτερόλεπτα με το στάνταρ 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και επιπλέον σε μόλις 6,1 δευτερόλεπτα με το προαιρετικό 8-τάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport. Οι επιδόσεις του Mini John Cooper Works Cabrio είναι παραπλήσιες, με το τυπικό σπριντ να ολοκληρώνεται σε 6,6 και 6,5 δευτερόλεπτα αντίστοιχα.

Η ηλεκτρικά αναδιπλούμενη υφασμάτινη μαλακή οροφή του MINI John Cooper Works Cabrio μπορεί επίσης να ανοίξει εν κινήσει με ταχύτητες έως και 30 χλμ./ώρα με το πάτημα ενός μπουτόν μέσα σε 18 δευτερόλεπτα. Η σπορ ρύθμιση στην ανάρτηση είναι μέρος του βασικού εξοπλισμού και στα δύο μοντέλα, όπως ακριβώς συμβαίνει τόσο με τα σπορ φρένα, τα οποία έχουν εξελιχθεί σε συνεργασία με την Brembo, όσο και με τις αλουμινένιες ζάντες John Cooper Works των 17 ιντσών. Οι σταθερές, τετραπίστονες δαγκάνες των φρένων με τους εσωτερικά αεριζόμενους δίσκους στους εμπρός τροχούς και τις κόκκινες δαγκάνες που φέρουν το λογότυπο John Cooper Works, εξασφαλίζουν ακριβείς και ισχυρές δόσεις επιβράδυνσης κατά το φρενάρισμα.

Τέλος, είναι ανασχεδιασμένος ο κεντρικός πίνακας οργάνων που αποτελείται από μία οθόνη αφής 8,8 ιντσών με ενσωματωμένα μπουτόν για τη ρύθμιση του ήχου καθώς και των αγαπημένων προεπιλογών. Το νέο λειτουργικό σύστημα διευκολύνει τον διαισθητικό έλεγχο των συστημάτων του οχήματος, των προγραμμάτων ήχου, της πλοήγησης, της επικοινωνίας καθώς και των εφαρμογών. Επίσης ξεχωρίζουν τα σπορ καθίσματα John Cooper Works με ενσωματωμένα προσκέφαλα, το σπορ δερμάτινο τιμόνι με επένδυση Nappa, η ραφή είναι σε γκρι αντίθεση και το λογότυπο John Cooper Works στο κέντρο του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ