Κλείσιμο

Επίθεση στα e - mail του Πενταγώνου

Ένας χάκερ κατάφερε να διεισδύσει σε ένα από τα συστήματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Πενταγώνου, με αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι να αναγκαστούν να αναστείλουν τη λειτουργία 1500 λογαριασμών.

Το σύστημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν περιείχε απόρρητες πληροφορίες σχετικά με στρατιωτικές επιχειρήσεις, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Πενταγώνου. Σε καθημερινή βάση αποτρέπονται εκατοντάδες επιθέσεις κατά των ηλεκτρονικών δικτύων του κτιρίου.

Ο Υπουργός Αμύνης των Ηνωμένων Πολιτειών, Ρόμπερτ Γκέιτς, δήλωσε ότι έχει ληφθεί μια σειρά προληπτικών μέτρων.

Όπως είπε ο κύριος Γκέιτς, "Διεκόπη η λειτουργία τμημάτων του συστήματος μη απορρήτου ηλεκτρονικού συστήματος, λόγω διείσδυσης που διαπιστώθηκε". Προσέθεσε ότι αναμένεται η επαναλειτουργία του συστήματος πολύ σύντομα.

Ελάχιστες πληροφορίες υπάρχουν σχετικά με τη φύση της επίθεσης.

Εκπρόσωπος του Πενταγώνου δήλωσε ότι οι επιθέσεις μπορεί να προέρχονται από διάφορες πηγές, ανάμεσά τους: "χάκερ, κακοποιούς του κυβερνοχώρου, διάφορες ομάδες με εθνικιστικές και ιδεολογικές επιδιώξεις, διεθνείς παράγοντες αλλά και κράτη".

Δεν έχει διευκρινιστεί αν ο χάκερ κατάφερε να διαβάσει τα μηνύματα που έχουν σταλεί μέσω του συστήματος.

Ερωτηθείς για το αν επηρεάστηκε ο δικός του λογαριασμός, ο κύριος Γκέιτς απάντησε: "Δεν χρησιμοποιώ ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Έχω ελάχιστη επαφή με την τεχνολογία".
Πηγή: ΠΗΓΗ BBC, (Επιμέλεια Μιχάλης Δελέγκος)