Αλτσχάιμερ: Αισιοδοξία για το νέο εμβόλιο

Αλτσχάιμερ: Αισιοδοξία για το νέο εμβόλιο
Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι έρευνες για την αντιμετώπιση του Αλτσχάιμερ, με τους επιστήμονες να αισιοδοξούν ότι μέσα στην προσεχή πενταετία θα είναι έτοιμο το εμβόλιο το οποίο θα αποτρέπει την εξέλιξη της νόσου εν τη γενέσει της.

Το εμβόλιο εφαρμόστηκε σε πειραματικό στάδιο σε πειραματόζωα. Τα αποτελέσματά του συνηγορούν υπέρ της αποτελεσματικότητας του εμβολίου ωστόσο, οι απόψεις των ειδικών είναι αντιφατικές καθώς ορισμένοι θεωρούν ότι θα είναι αποτελεσματικό, ενώ άλλοι εκφράζουν επιφυλάξεις.

Να σημειωθεί ότι ένα είδος εμβολίου είχε δημιουργηθεί παλαιότερα, αλλά λόγω των παρενεργειών που είχε δε χορηγήθηκε στους ασθενείς.

Το νέο εμβόλιο θα χορηγείται όχι ως προληπτικό αλλά για να σταματήσει η εξέλιξη της νόσου σε άτομα τα οποία έχει διαγνωστεί ότι πάσχουν.

Η διάγνωση μπορεί να γίνεται σήμερα με μια μαγνητική τομογραφία με ιδιαίτερο εμπλουτισμό που θα μπορεί να καταγράψει τη συγκέντρωση των ΑΒ πεπτιδίων στον εγκέφαλο.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, τα άτομα που θεωρούνται υψηλού κινδύνου είναι τα μεγάλης ηλικίας, ιδίως οι γυναίκες, οι πάσχοντες από υπερλιπιδαιμία, οι παχύσαρκοι, όσοι δεν καλλιεργούν τη σκέψη καθώς και άτομα με οικογενειακό ιστορικό Αλτσχάιμερ.
Πηγή: skai.gr