Χαλκοκονδύλη και Σωκράτους: H νέα πιάτσα του λευκού θανάτου στην καρδιά της Αθήνας

Χαλκοκονδύλη και Σωκράτους: H νέα πιάτσα του λευκού θανάτου στην καρδιά της Αθήνας

Ρεπορτάζ της Άννας Μ.

Ιδιοκτήτης ξενοδοχειακών μονάδων περιγράφει με τον πιο μελανό τρόπο στο skai.gr την κατάσταση που επικρατεί σε περιοχή στο κέντρο της Αθήνας. 

Όπως μας εξηγεί ενώ εκείνος επενδύει στον Τουρισμό της Ελλάδας ανεγείροντας νέες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις εκατοντάδων κλινών στο κέντρο της Αθήνας, η κατάσταση στην περιοχή με τους εμπόρους ναρκωτικών, την πορνεία και τους τοξικομανείς, δημιουργεί πρόβλημα για την ασφάλεια των πολιτών και τους επιχειρηματίες, καθώς τόσο οι κάτοικοι, όσο και οι τουρίστες, αντικρίζουν καθημερινά μια δυσάρεστη εικόνα. 

«Στην γύρω περιοχή (Χαλκοκονδύλη και Σωκράτους) επικρατεί ένα χάος. Η περιοχή πλημμυρίζει 24 ώρες από τοξικομανείς και εμπόρους ναρκωτικών. Φοβόμαστε να βγούμε από την δουλειά μας». 

Την ίδια στιγμή, επισημαίνει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ακόμη και στην νέα ξενοδοχειακή μονάδα που ανεγείρει εξαιτίας αυτής της κατάστασης:

«Eίμαστε σε ανέγερση νέας μονάδας απέναντι από την ήδη υπάρχουσα, μια μονάδα με 120 κλίνες στο σύνολο της, τον Ιανουάριο του 2020. Κάθε μέρα μας κλέβουν υλικά και εργαλεία από την οικοδομή με αποτέλεσμα να μην μπορούμε πλέον να προχωρήσουμε τις εργασίες μας» 

Όπως δηλώνει παρά τις συνεχείς παρεκκλίσεις του σε αρχές και φορείς για να αντιμετωπιστεί αυτό το θέμα δεν έχει γίνει τίποτα. 

«Οι φορείς δεν μας βοηθάνε. Ο ΕΟΤ μας παρέπεμψε στην αστυνομία. Το αστυνομικό τμήμα βρίσκεται 400 μέτρα από αυτή την θλιβερή κατάσταση και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Πάμε καθημερινά στην αστυνομία και μας λένε ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι και ότι δεν υπάρχει στελέχωση. Μάλιστα οι ίδιοι τους μετέφεραν από το προηγούμενο στέκι τους που ήταν στην πλατεία Θεάτρου. Έχουμε καλέσει και το Υπουργείο Δημόσιας τάξης για να το καταγγείλουμε αλλά δεν μας κάλεσαν ποτέ πίσω. O Δήμος Αθηναίων κάνει ότι μπορεί σε σχέση με το καθάρισμα. Έρχονται δύο φορές την ημέρα αλλά μας λένε πως δεν έχουν αρμοδιότητα να κάνουν κάτι άλλο»   

«Καθημερινά κάτοικοι και τουρίστες γινόμαστε μάρτυρες του εμπορίου ναρκωτικών που γίνεται στην περιοχή, της χρήσης που κάνουν μπροστά στα μάτια μας οι τοξικομανείς ενώ προχθές αντικρίσαμε και μια τοξικομανή που γέννησε στο συγκεκριμένο σημείο κυριολεκτικά στο δρόμο. Πάθαμε σοκ!» σημειώνει. 

Η κατάσταση, όπως επαναλαμβάνει, δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στην ασφάλεια των κατοίκων και τις επιχειρήσεις της περιοχής. «Καθημερινά φιλοξενούμε 100-120 άτομα στην επιχείρηση μας και η εικόνα είναι ντροπιαστική. Τουρισμός και καλή εικόνα δεν είναι μόνο το Αιγαίο και η Ερμού. Υπάρχουν αρκετές περιοχές στις οποίες έχουν ανεγερθεί τουριστικές μονάδες εντός Αθηνών τα τελευταία χρόνια ωστόσο είναι ξεχασμένες» τονίζει, εκφράζοντας παράλληλα πως το μόνο που θέλει είναι αντιμετωπιστεί το θέμα από κάποια αρχή, βοηθώντας στην περίθαλψη των ατόμων αυτών.

«Πιστεύω ότι είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα. Να ασχοληθεί μαζί μας ένας αρμόδιος και να μεταφέρει τις ψυχές αυτές κάπου άλλου ή ίσως να τους περιθάλψει». 

Πηγή: skai.gr