Βιάγκρα σε μωρό

Βιάγκρα σε μωρό
Ήταν ο Ρόμπερτ Γκέιτς. Ένα μωρό που γεννήθηκε πρόωρα σώθηκε ως εκ θαύματος αφού του δόθηκε το χάπι κατά της ανικανότητας, Βιάγκρα. Είναι ένα από τα πρώτα μωρά στα οποία δοκιμάσθηκε αυτή η θεραπεία.

Ο μικρός Λούις Γκούντφελοου μπορεί να μην μοιάζει για τυπικός χρήστης του Βιάγκρα, φαίνεται όμως ότι το γαλάζιο χαπάκι του έσωσε τη ζωή.
Τον περασμένο Αύγουστο γεννήθηκε πρόωρα, μόλις την 24η εβδομάδα της κύησης. Ζύγιζε 700 γραμμάρια. Η πιθανότητα να επιβιώσει ήταν ισχνή, λαμβάνοντας μάλιστα υπ' όψιν ένα καρδιακό πρόβλημα και έναν κατεστραμμένο πνεύμονα.

Οι γονείς του είχαν σχεδόν χάσει τις ελπίδες τους, όταν, ως έσχατη σανίδα σωτηρίας, οι γιατροί στο νοσοκομείο Royal Victoria Infirmary του Νιούκαστλ του παρέσχαν το φάρμακο, που άνοιξε τα μικροσκοπικά του αιμοφόρα αγγεία, και επέτρεψε την κυκλοφορία του οξυγόνου στο σώμα του.

Το Βιάγκρα προτάθηκε όταν οι γιατροί είχαν εξαντλήσει όλες τις άλλες δυνατότητες. Δεν μπορούσε να του δοθεί άλλο οξυγόνο, δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτε άλλο... και τότε μας ρώτησαν αν θέλαμε να δοκιμάσουμε αυτό--μας εξήγησαν ότι βρισκόταν σε πειραματικό στάδιο, και ότι μπορεί να αποτύγχανε, αλλά ήταν μια λύση απελπισίας.

Οι γιατροί έχουν μόλις αρχίσει να χρησιμοποιούν το φάρμακο σε μωρά για να βοηθήσει την κυκλοφορία του αίματος. Αν και ο Λούις εξακολουθεί να χρειάζεται διαρκώς οξυγόνο, η πρόοδος είναι ταχεία. Κατά τους γονείς του, ένα θαυματουργό φάρμακο έσωσε ένα μωρό-θαύμα.


Οι ειδήσεις του BBC World μεταδίδονται στα ελληνικά από την Τηλεόραση του ΣΚΑΪ από Κυριακή έως Παρασκευή στις 18.35 και στις 21.35.
Πηγή: skai.gr