Υγειονομικό υλικό για προστασία από τον κορωνοϊό δώρισε η πρεσβεία των ΗΠΑ στην ΕΛΑΣ

Υγειονομικό υλικό για την προστασία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας από τον κορωνοϊό COVID-19, παρέδωσε τη Δευτέρα η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα, στο Αρχηγείο του Σώματος.
 
Το υλικό παρέδωσε ο ίδιος ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος αναφέρθηκε στη μακρά παράδοση συνεργασίας των αμερικανικών αρχών με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και μεταξύ άλλων τόνισε: «Βρισκόμαστε στο πλευρό της Ελλάδας και της Ελληνικής Αστυνομίας, έτσι ώστε εκείνοι που βρίσκονται στη πρώτη γραμμή να έχουν τον εξοπλισμό που χρειάζονται».
 

 
Το υγειονομικό υλικό περιελάβανε 15.000 γάντια και 8.200 μάσκες, αγορασμένα από την ελληνική αγορά και το παρέλαβε από τον Αμερικανό πρέσβη ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, συνοδευόμενος από τον προϊστάμενο επιτελείου του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγο Παναγιώτη Ντζιοβάρα και από τον προϊστάμενο του κλάδου Διαχείρισης, Τεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής Ταξίαρχο, Δημήτριο Παντελή.

Κατά την παράδοση της δωρεάς, ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Αθήνα Τζέφρυ Πάιατ, δήλωσε:
 
«Καθώς η Ελλάδα, σταδιακά και με ασφάλεια ξεκινά πάλι την οικονομία της, βρισκόμαστε στο πλευρό της Ελλάδας και της Ελληνικής Αστυνομίας, έτσι ώστε εκείνοι που βρίσκονται στη πρώτη γραμμή να έχουν τον εξοπλισμό που χρειάζονται. Η σημερινή δωρεά προστατευτικού εξοπλισμού που αγοράστηκε από την ελληνική αγορά μέσω πόρων που προσφέρθηκαν από τη διοίκηση των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη, είναι άλλη μια απόδειξη της δέσμευσής μας να εργασθούμε από κοινού με την Ελλάδα προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την παγκόσμια πανδημία του COVID-19, και έρχεται σε συνέχεια της μακράς παράδοσης εξαιρετικής συνεργασίας μας με την Ελληνική Αστυνομία και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη».
 
Από την πλευρά του ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ, δήλωσε:
 
«Ευχαριστώ θερμά τον πρέσβη της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, Τζέφρι Ρ. Πάιατ, για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη που επιδεικνύεται διαχρονικά στην Ελληνική Αστυνομία. Με χαρά παραλαμβάνουμε σήμερα την ευγενική προσφορά υγειονομικού υλικού, που συνιστά έμπρακτη αναγνώριση της διαρκούς προσπάθειας, που καταβάλλεται από το προσωπικό μας κατά τις ιδιάζουσες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί με την παγκόσμια πανδημία του COVID-19».
 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ