Κορωνοϊός: Πώς κατανέμονται τα 20 νέα κρούσματα κορωνοιού στην Ελλάδα (pic)

Στην Ξάνθη εντοπίζονται τα 16 από τα 20 νέα κρούσματα κορωνοιού στη χώρα μας, σύμφωνα με πληροφορίες στην Ξάνθη ενώ υπόλοιπα βρίσκονται κατά πάσα πιθανότητα στην Αττική.

Σε ανακοίνωση του ΕΟΔΥ νωρίτερα διευκρινίστηκε πως συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3088, με τα 692 (22.4%) να θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1752 (56.7%) να είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παράλληλα ο ΕΟΔΥ έδωσε στη δημοσιότητα έναν χάρτη επίπτωσης επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοιού στην Ελλάδα με βάση τον τόπο μόνιμης κατοικίας, αντλώντας στοιχεία από τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί το τελευταίο 24ωρο.

Όπως αποτυπώνεται στο χάρτη με την γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων κορωνοιού, τα περισσότερα καταγράφονται στην Ξάνθη, την Αργολίδα, την Λάρισα, την Κοζάνη και την Καστοριά ενώ αμέσως μετά ακολουθούν ενδεικτικά οι νομοί της Εύβοιας του Έβρου, της Θεσσαλονίκης και της Αχαίας. 

Σημειώνεται πως περιοχές όπως η Κρήτη, οι Κυκλάδες ή η Αρκαδία, συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων στα μέρη με τα λιγότερα κρούσματα.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα δεν έχουμε κανένα νέο καταγεγραμμένο θάνατο και παραμένουμε στους 183 θανάτους συνολικά στη χώρα.

 

Πηγή: skai.gr