Ζωντανός ο Άλαν Τζόνστον

Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς σε συνέντευξη τύπου σήμερα στη Στοκχόλμη δήλωσε ότι οι παλαιστινιακές μυστικές υπηρεσίες έχουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Αλαν Τζόνστον, ο ανταποκριτής του BBC στη Γάζα, είναι ζωντανός.

Ερωτηθείς για την πιθανότητα ο δημοσιογράφος να είναι ζωντανός, ο κ. Αμπάς απήντησε: Ναι, πιστεύω ότι εξακολουθεί να είναι ζωντανός. Οι μυστικές μας υπηρεσίες επιβεβαίωσαν ότι είναι ζωντανός.

Ανταποκριτής του BBC στη Γάζα από τον Απρίλιο του 2004, ο Αλαν Τζόνστον , 44 ετών, δεν έχει δώσει σημεία ζωής από τις 12 Μαρτίου. Σύμφωνα με πηγές των παλαιστινιακών υπηρεσιών ασφαλείας, απήχθη από ενόπλους ενώ επέστρεφε με το αυτοκίνητο του στην κατοικία τουόμως καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι σήμερα την ευθύνη για την απαγωγή του.

Την Κυριακή οι Ταξιαρχίες της ενότητας και του Τζιχάντ, είχαν ανακοινώσει ότι εκτέλεσαν τον δημοσιογράφο επειδή δεν ικανοποιήθηκε το αίτημά τους για την απελευθέρωση Παλαιστινίων που κρατούνται σε φυλακές στο Ισραήλ.

Όμως ούτε το BBC ούτε οι επικεφαλής της βρετανικής και της παλαιστινιακής κυβέρνησης δεν έχουν μέχρι στιγμής επιβεβαιώσει ή διαψεύσει την πληροφορία.
Πηγή: skai.gr