Υπερασπίζεται τη θέση του ο Ράσμουσεν

Ο νέος Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, υπερασπίστηκε από την Κωνσταντινούπολη την ελευθερία της έκφρασης και τη θέση που είχε πάρει στο θέμα της δημοσίευσης σκίτσων του Προφήτη Μωάμεθ από εφημερίδα της Δανίας το 2005, αλλά διαβεβαίωσε ότι είναι έτοιμος να αναπτύξει διάλογο με τον μουσουλμανικό κόσμο.

\"Θεωρώ ότι κάθε μορφής λογοκρισία είναι εχθρός του διαλόγου και της αλληλοκατανόησης\" δήλωσε ο πρώην δανός πρωθυπουργός στο Φόρουμ της Συμμαχίας των Πολιτισμών, δήλωση η οποία ωστόσο δεν ανταποκρίνεται πλήρως στις προσδοκίες των τούρκων για μία απερίφραστη συγγνώμη.

Πάντως, ο πρώην πρωθυπουργός της Δανίας δήλωσε ότι \"σέβεται το Ισλάμ ως μία από τις μεγαλύτερες θρησκείες του κόσμου\" και υποσχέθηκε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του θα προσέξει ιδιαίτερα \"τις θρησκευτικές και πολιτισμικές διαφορές των διαφόρων κοινοτήτων που απαρτίζουν τον ολοένα και περισσότερο πλουραλιστικό και παγκοσμιοποιημένο κόσμο μας\".

Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, ανάμεσα στις δεσμεύσεις που απέσπασε η Τουρκία προκείμενου να μην ασκήσει βέτο στην υποψηφιότητα Ράσμουσεν, συγκαταλεγόταν και ένα μήνυμα συμφιλίωσης, ήτοι συγγνώμης, εκ μέρους του προς τους μουσουλμάνους.
Πηγή: skai.gr