Χονγκ Κονγκ: Η αστυνομία διέταξε μαραθωνοδρόμους να καλύψουν πολιτικά συνθήματα και τατουάζ

Οι μαραθωνοδρόμοι του Χονγκ Κονγκ έλαβαν εντολή να καλύψουν «πολιτικά» συνθήματα και τατουάζ προτού τους επιτραπεί να αγωνιστούν στο πρώτο μεγάλο αθλητικό γεγονός στο νησί εδώ και σχεδόν δύο χρόνια.

Σύμφωνα με αναφορές των τοπικών μέσων ενημέρωσης, οι δρομείς ανέφεραν ότι έπρεπε να καλύψουν ή να αφαιρέσουν συνθήματα, συμπεριλαμβανομένων ιδιωμάτων, όπως το «Χονγκ Κονγκ ρίχνει λάδι» που ακούστηκαν ευρέως κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων του 2019.

 

Το Citizen News του Χονγκ Κονγκ ανέφερε ότι μια δρομέας συνοδεύτηκε από την αστυνομία έως τα αποδυτήρια για να αλλάξει το σορτσάκι της λόγω ενός μικρού τυπωμένου σλόγκαν στο πλάι που θεωρήθηκε «πολιτικό».

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε έναν άλλο άνδρα ζητήθηκε να καλύψει τα τατουάζ του σε ταινία.

Περίπου 15.000 δρομείς συμμετείχαν στον μαραθώνιο Standard Chartered την περασμένη Κυριακή, το πρώτο μεγάλο ομαδικό αθλητικό γεγονός από την έναρξη της πανδημίας και επίσης από την εισαγωγή του νόμου για την εθνική ασφάλεια.

«Οι διοργανωτές καταδικάζουν σθεναρά οποιονδήποτε κάνει χρήση του Standard Chartered Marathon του Χονγκ Κονγκ ως πλατφόρμα για τη μετάδοση και την προώθηση πολιτικών μηνυμάτων», ανέφερε, προειδοποιώντας για μια προσέγγιση «μηδενικής ανοχής», που μπορεί να τους οδηγήσει σε εμπλοκή της επιβολής του νόμου.

Πηγή: Guardian