Θρήνος και οργή στις κηδείες των θυμάτων στην Τζενίν - Χιλιάδες Παλαιστίνιοι στους δρόμους (Βίντεο, Φωτογραφίες)

Οι σοροί των θυμάτων από τις ισραηλινές επιθέσεις περιφέρονται στους δρόμους ενώ πλήθος κόσμου ακολουθεί - Σε εξέλιξη βρίσκονται και οι εργασίες για την αποκατάσταση της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και νερού στην πόλη

Γεμάτοι είναι από το πρωί σήμερα, Τετάρτη οι δρόμοι της Τζενίν καθώς χιλιάδες Παλαιστίνιοι βγήκαν να προσευχηθούν για εκείνους που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής επιχείρησης του Ισραήλ. 

Τζενιν

Δώδεκα Παλαιστίνιοι και ένας Ισραηλινός στρατιώτης έχασαν τη ζωή τους από την περασμένη Δευτέρα. Οι σοροί τους μεταφέρονται στους δρόμους, και πλήθος κόσμου ακολουθεί ενώ σύμφωνα με το BBC ορισμένοι μαχητές άρχισαν να πυριβολούν στον αέρα.

Τζενίν

Το πλήθος ακούγεται επίσης να φωνάζει καθώς η πομπή διέσχιζε την Τζενίν.

Τζενίν

Σε εξέλιξη εργασίες για την αποκατάσταση της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και νερού

Το Ισραήλ απέσυρε τις δυνάμεις του από την παλαιστινιακή πόλη Τζενίν αφού διεξήγαγε μια από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές του επιχειρήσεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη εδώ και χρόνια. Τώρα, οι κάτοικοι της Τζενίν προσπαθούν να επανέλθουν στους πρότερους ρυθμούς ζωής.

Τζενίν

Οι εργασίες για την επισκευή των σπιτιών και των υποδομών που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές στον προσφυγικό καταυλισμό Τζενίν, σύμφωνα με τοπικές αναφορές, έχουν ήδη ξεκινήσει. Η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος είπε ότι εκκένωσαν την πόλη περίπου 500 οικογένειες δηλαδή περίπου 3.000 άτομα λόγω της ισραηλινής επιδρομής.

Τζενίν

Ο υπουργός τοπικής αυτοδιοίκησης της Παλαιστινιακής Αρχής είπε σε σύντομη δήλωσή του ότι τα συνεργεία καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, από τις πρώτες ώρες μετά την αποχώρηση των δυνάμεων κατοχής από το στρατόπεδο Τζενίν, για να εξασφαλίσουν την αποκατάσταση βασικών υπηρεσιών στους πολίτες, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Τζενίν

Αυτό περιλαμβάνει την επισκευή των παροχών νερού και ηλεκτρισμού καθώς και τις επικοινωνίες το συντομότερο δυνατό, είπε ο Majdi al-Saleh.

Πηγή: skai.gr