Ταϊλάνδη: Ένας νεκρός και έξι τραυματίες από τους πυροβολισμούς σε εμπορικό κέντρο, σύμφωνα με αναθεωρημένο απολογισμό

 Άγνωστο παραμένει το κίνητρο του 14χρονου δράστη 

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και έξι τραυματίστηκαν στο περιστατικό με πυροβολισμούς που συνέβη νωρίτερα σήμερα, Τρίτη σε πολυτελές εμπορικό κέντρο της Μπανγκόγκ, όπως ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Ταϊλάνδης, σημειώνοντας ότι ο πρώτος απολογισμός που έκανε λόγο για τρεις νεκρούς ήταν λανθασμένος.

Ταιλάνδη

«Αρχικά μιλήσαμε για τρεις θανάτους, αλλά στην πραγματικότητα μόνο ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Γουθάνα Σρετάναν, επικεφαλής του κέντρου αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ο δράστης είναι ένα 14χρονο αγόρι που φοιτούσε σε σχολείο κοντά στο εμπορικό κέντρο. Δεν είναι ακόμη σαφές ποια ήταν τα κίνητρα της επίθεσης.

Ταιλάνδη

Το εμπορικό κέντρο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή. Είναι πάντα γεμάτο κόσμο και προσελκύει μεγάλο αριθμό ξένων τουριστών.

Η αστυνομία έφτασε στο σημείο λίγα λεπτά μετά τους πυροβολισμούς και μπόρεσε να αφοπλίσει τον 14χρονο δράστη αφού πρώτα όμως εκείνος είχε προλάβει να σκοτώσει ένα άτομο και να τραυματίσει άλλους έξι. 

Ο πρωθυπουργός Σρέθα Θαβίσιν εξέφρασε ανησυχία για το περιστατικό. "Είμαι ενήμερος για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στο Siam Paragon και έχω διατάξει την αστυνομία να διερευνήσει το θέμα. Κυρίως ανησυχώ για τη δημόσια ασφάλεια", έγραψε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X.

Πηγή: skai.gr