ΣΥΡΡΙΖΑ: Η άκρως επώδυνη (αποτυχημένη) μέθοδος για να κάνεις αγόρι το Μεσαίωνα!

«Παιδί ή κορίτσι;». Κι όμως η εξωφρενική ερώτηση, που παραπέμπει σε ελληνικές ταινίες της δεκαετίας του '60 ακούγεται ακόμη στη χώρα μας στον 21ο αιώνα! Η επιθυμία του πατριάρχη της οικογένειας για άρρενες διαδόχους, και όχι θυγατέρες, χάνεται στα βάθη των αιώνων και αφορούσε από τους μονάρχες και τους αριστοκράτες έως το λαό. Για το λόγο αυτό, οι wanna be πατέρες κανακάρηδων κατέφευγαν σε άκρως επώδυνες (και αποτυχημένες) μεθόδους, επιχειρώντας να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα στη… ρίζα του.  

Ήδη από το 330 πΧ. άλλωστε, ο Αριστοτέλης συνιστούσε το δέσιμο του αριστερού όρχεως στους άνδρες για να κάνουν αγόρια! Στο Μεσαίωνα οι άνδρες που ήθελαν… διάδοχο εφάρμοζαν αυτή την οδηγία στη νιοστή, κόβοντας τον αριστερό τους όρχι! 

Η γενική πεποίθηση που κυριαρχούσε τότε σε εκτεταμένες περιοχές της Δύσης, και όχι μόνο στους απλούς ανθρώπους ήταν ότι ο δεξιός όρχις παρήγε σπέρμα που έκανε «αγόρια» ενώ ο αριστερός «σπέρμα που έκανε κορίτσια»... Αξία ανεκτίμητη να δεις τα μούτρα όποιου είχε υποβληθεί σε τέτοια θυσία όταν του ανακοίνωναν ότι απέκτησε ένα πανέμορφο... κοριτσάκι!

Πηγή: skai.gr