Σκληραίνει η μάχη που δίνει η Τουρκία για την διατήρηση του στρατού της και του ελέγχου των εδαφών στην βόρεια Συρία. Πλέον οι συγκρούσεις των ανταρτών της Συρίας με τον συριακό στρατό έχουν μεταφερθεί εκτός της πόλης στρατηγικής σημασίας, Ιντλίμπ, όπου βρίσκονται τα τουρκικά φυλάκια. 

Όπως φαίνεται από τις κινήσεις των στρατιωτικών δυνάμεων οι μάχες δίνονται για τον έλεγχο των αυτοκινητοδρόμων-κλειδιών Μ4, ο oποίος συνδέει το Χαλέπι με την Λατάκια και Μ5, ο οποίος συνδέει  τα συριακά σύνορα από την πλευρά της Ιορδανίας με την Δαμασκό και το Χαλέπι.  

Σήμερα οι αντάρτες της Συρίας με την στήριξη της Τουρκίας κατέλαβαν την κωμόπολη Ναϊράμπ, η οποία θεωρείται η «πύλη» για την κατάληψη της πόλης Σαρακέμπ, η οποία είναι εξαιρετικά μεγάλης στρατηγικής σημασίας και βρίσκεται στον κόμβο των δύο αυτοκινητοδρόμων. 

«Με τη βοήθεια των τούρκων φίλων μας, ανακτήσαμε τον έλεγχο της στρατηγικής σημασίας πόλης Ναϊράμπ, της πύλης του Σαρακέμπ, αφού εκδιώξαμε τις τρομοκρατικές ρωσικές πολιτοφυλακές», δήλωσε στο Reuters ο Γιουσέφ Χαμούντ, εκπρόσωπος του υποστηριζόμενου από την Τουρκία Εθνικού Στρατού.

Αξιωματούχος των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας δήλωσε πως ο τουρκικός στρατός υποστήριξε την επίθεση των ανταρτών με πυρά πυροβολικού και ομάδες πυροτεχνουργών και οι αντάρτες καθαρίζουν τώρα την πόλη.

«Αυτό θα συμβεί σύντομα (σ.σ. η κατάληψη της πόλης Σαρακέμπ). Το καθεστώς υπέστη βαριές απώλειες στις συγκρούσεις την περασμένη νύκτα. Επίσης κατασχέσαμε μεγάλη ποσότητα όπλων και πυρομαχικών», δήλωσε στο Reuters ο τούρκος αξιωματούχος. O ίδιος δήλωσε πως δεν σημειώθηκε σύγκρουση μεταξύ των τουρκικών και των ρωσικών δυνάμεων χθες κατά την προέλαση των ανταρτών προς τη Ναϊράμπ και πως στις συγκρούσεις δεν σκοτώθηκαν τούρκοι στρατιώτες.

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, οι δυνάμεις του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ κινούνται ταυτόχρονα και δυτικά προς το Χαλέπι με την βοήθεια ιρανικών πολιτοφυλακών. Ο στόχος φαίνεται να είναι διπλός: Να αποκοπούν οι τουρκικές δυνάμεις στην Ιντλίμπ από τις οδούς ανεφοδιασμού τους αλλά και η συριακή πόλη Αφρίν από την Ιντλίμπ.  

Τα διεθνή ΜΜΕ εκτιμούν ότι το επόμενο διάστημα θα δοθούν σφοδρές μάχες στις πόλεις κατά μήκος των 2 μεγάλων αυτοκινητοδρόμων.
 

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις