Συλλήψεις για την επίθεση αυτοκτονίας στο Ιράν

Τρεις Ιρανοί συνελήφθησαν ως ύποπτοι δράστες της πολύνεκρης επίθεσης αυτοκτονίας που σημειώθηκε την Κυριακή στην επαρχία Σιστάν-Μπαλουτσιστάν του νοτιοανατολικού Ιράν, ανακοινώθηκε την Τρίτη από τις τοπικές δικαστικές αρχές, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Fars.

"Για λόγους ασφαλείας δεν αναφέρω λεπτομέρειες για την ταυτότητά τους, αλλά αυτοί οι τρομοκράτες είναι Ιρανοί", δήλωσε ο εισαγγελέας του Ζαχεντάν, ο Μοχαμάντ Μαρτσιάχ, διευκρινίζοντας ότι οι συλλήψεις έγιναν σε μία κοινότητα της επαρχίας Σιστάν-Μπαλουτσιστάν, πρωτεύουσα της οποίας είναι το Ζαχεντάν.

"Το άτομο που συνόδευε τον καμικάζι δεν έχει συλληφθεί ακόμα", τόνισε ο εισαγγελέας χωρίς άλλη διευκρίνιση, προσθέτοντας ότι οι έρευνες συνεχίζονται.

Την ευθύνη για την επίθεση της Κυριακής, που σημειώθηκε στη διάρκεια μιας συνάντησης εκπροσώπων των τοπικών φυλών και Φρουρών της Επανάστασης, ιδεολογικού στρατού του ισλαμικού καθεστώτος της Τεχεράνης, ανέλαβε η σουνιτική οργάνωση Τζουντάλαχ.

Το Ιράν κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία και το γειτονικό Πακιστάν ότι υποστηρίζουν την εξτρεμιστική αυτή οργάνωση.
Πηγή: skai.gr