Κλείσιμο

Σπάνιο τηλεοπτικό μήνυμα της Ελισσάβετ μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων για το ιωβηλαίο

Τη βαθιά της συγκίνηση για τον τεράστιο λαϊκό ενθουσιασμό που προκάλεσαν οι τελετές για το αδαμάντινο ιωβηλαίο της, εξέφρασε η Βασίλισσα Ελισάβετ Β'.

"Ο Πρίγκιπας Φίλιππος και εγώ θέλουμε να επωφεληθούμε αυτής της ευκαιρίας για να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς που συμμετείχαν στην οργάνωση των εορτασμών του ιωβηλαίου. Αυτή ήταν μια τεράστια πρόκληση, και είμαι σίγουρη ότι όλοι όσοι απήλαυσαν τις εορταστικές εκδηλώσεις συνειδητοποιούν τον τεράστιο όγκο εργασίας που αυτό αντιπροσωπεύει», δήλωσε σε ένα σπάνιο τηλεοπτικό μήνυμα προς το έθνος.

«Θα συνεχίσω να εκτιμώ και να βρίσκω έμπνευση στις αμέτρητες αποδείξεις της αγάπης που έλαβα σε αυτή τη χώρα και σε όλη την Κοινοπολιτεία. Σας ευχαριστώ όλους», τόνισε.

Το μήνυμα ηχογραφήθηκε τη Δευτέρα λίγο πριν τη μεγάλη υπαίθρια συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εορτασμών για το Ιωβηλαίο και μεταδόθηκε το βράδυ της Τρίτης
από πολλά τηλεοπτικά κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς στη Βρετανία.

Τα μηνύματα αυτού του τύπου είναι σπάνια από την πλευρά της βασίλισσας που είναι 86 χρονών--εκτός από το ετήσιο τηλεοπτικό μήνυμά της για τα Χριστούγεννα.

Είχε, επίσης, απευθυνθεί στο έθνος το 1991 κατά τη διάρκεια του πρώτου Πολέμου του Κόλπου, και σε απευθείας μετάδοση το 1997 για να αποτίσει φόρο τιμής στην πριγκίπισσα Νταϊάνα, που μόλις είχε σκοτωθεί σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.
Πηγή: skai.gr